设为首页 加入收藏

TOP

DİAFURYL:Nifuroksazid200 mg/5 ml
2013-06-09 13:41:01 来源: 作者: 【 】 浏览:701次 评论:0

A. İbrahim

Etken Madde(ler): Nifuroksazid 200 mg/5 ml

Piyasa Şekilleri: 60 ml'lik şişelerde.

Kullanım Şekli: 10 yaşın üstündeki çocuklarda ve büyüklerde günde toplam 2-4 ölçek, 1 yaşın üstündeki çocuklarda 2-3 ölçek ve süt çocuklarında günde 1-3x1/2 ölçek kullanılır. Tedavi süresi 7 gündür.

Endikasyonları: İnvazif olmayan (genel durum bozukluğu, ateş, enfeksiyon veya toksisite belirtilerinin görülmediği) bakteriyel kökenli olduğu düşünülen akut diyare tedavisinde, rehidratasyona ek olarak kullanılır. Rehidratasyonun derecesi ve uygulama yolu, diyarenin şiddetine ve hastanın yaşı ile durumuna bağlı olarak değişir. Antibakteriyel maddelerin uygun kullanımı ile ilgili resmi öneriler gözönünde bulundurulmalıdır.

Kontrendikasyonları: Nitrofuran türevlerine veya yardımcı maddelerin birine karşı aşırı duyarlılık bulunması halinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar: İki günlük uygulamadan sonra diyarenin devam etmesi halinde, tedavi yöntemi yeniden değerlendirilmeli ve rehidratasyon tedavisi yapılması düşünülmelidir. İnvazif bir durumun göstergesi olan klinik belirti ve semptomlarla giden enfektif diyarede (dışkıda kan veya mukus bulunması halinde), sistemik dağılımı iyi olan antibakteriyel ilaçlar kullanılmalıdır. Sakkaroz içermesi nedeniyle, nadir metabolik bozukluklar olanlarda kullanılması kontrendikedir. 6 yaşın üzerindeki çocuklarda. Diyarenin neden olduğu sıvı kaybını yerine koymak için, çocuğa bol miktarda şekerli veya şekersiz içecekler içirilmelidir. Diyare sırasında beslenme sürdürülmelidir, çiğ sebzeler, meyve, yeşil sebzeler, baharatlı yiyecekler, buzlu içecek ve yiyeceklerin verilmesinden kaçınılmalıdır. Gebelik kategorisi B'dir. Gebelik sırasında kullanımından mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Kısa süreli tedavi sırasında emzirme mümkündür.

Yan Etkileri: Deride döküntü, ürtiker, Quincke ödemi veya anafilaktik şok gibi alerjik reaksiyonlar görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: Antabus-tipi reaksiyona yol açan ilaçlar veya MSS depresanlarıyla birlikte kullanılması önerilmez.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇KLAX:Klaritromisin 下一篇ARMATHENE:Dekspantenol (D-pante..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位