设为首页 加入收藏

TOP

ARMATHENE:Dekspantenol (D-pantenol)50 mg/g
2013-06-09 13:40:27 来源: 作者: 【 】 浏览:882次 评论:0

ARMA

Etken Madde(ler):

Dekspantenol (D-pantenol) 50 mg/g

Piyasa Şekilleri:

30 g'lık alüminyum tüplerde.

Kullanım Şekli:

İyileşme ve epitelizasyonun hızlandırılmasında: Günde 1 veya 2 kez kullanılır. Emziren ennelerde meme bakımında: Krem, her emzirmeden sonra meme başlarına uygulanır. Serviksin mukoza defektlerin tedavisinde: Günde bir veya birkaç kez uygulanır. Bebek bakımı: Her bez değişiminde uygulanır. Armathene Krem, ağrılı güneş yanıkları ve küçük yanıkların tedavisinde tercih edilir.

Endikasyonları:

Ampul/Pastil: İç hastalıkları: Barsak atonisi, enterit, kolit, solunum yollarının iltihaplı (akut ve kronik farenjit, larenjit, trakeit, bronşit gibi), akroparesteziler. KBB: Bademcik ameliyatlarından sonra, larenjit, farenjit, trakeit, bronşit. Dermatoloji: Saç gelişmesi bozuklukları, bacak ülserleri. Odontoloji: Diş çekiminden sonraki yaralar, stomatit, aftlar, protez vurmaları. Ampul ayrıca: Cerrahi: Barsak atonisi, yara ve yanıklar. Nöroloji: "Burning feet" sendromu. Krem/Merhem: Küçük yaraların (küçük yanık ve sıyrıklar), tahriş olmuş derinin (örn. radyoterapi, fototerapi veya ultraviyole ışınlarına maruz kalma nedeniyle), pişiklerin, kronik ve dekübitus ülserlerinin, anal fissürlerin, deri greftlerinin veya serviks erozyonlarının iyileşmesi ve epitelizasyonunun hızlandırılması. Emziren annelerin meme bakımında ve ağrılı, çatlamış meme başlarının tedavisinde. Merhem ayrıca: Derideki yıpranma, kabuklanma ve çatlaklarda, deri kuruluğu ve bebek pişiklerinin önlenmesi ve tedavisinde. Solüsyon: Stomatit gibi ağız boşluğu enflamasyonlarının ya da enfekte olmamış küçük yaraların topikal tedavisi, solunum hastalıklarının yardımcı inhalasyon tedavisi ve saçlı derinin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Ampul/Pastil: Hemofili ve mekanik tıkanıklığa bağlı ileuslu hastalarda kullanılmamalıdır. Diğer formlar: Duyarlı kişilerde kontrendikedir.

Yan Etkileri:

Topikal formlar: Çok nadir olarak allerjik deri reaksiyonları ortaya çıkabilir.

İlaç Etkileşimleri:

Ampul/Pastil: Nedeni bilinmemekle birlikte nadir de olsa yalnız başına veya antibiyotikler, narkotikler ve barbitüratlarla birlikte alındığı zaman allerjik reaksiyonlar gösterebilir. Neostigmin ve diğer parasempatomimetik ilaçlardan sonra kullanırken dikkatli olunmalıdır. Streptomisin ve salisilatların yan etkilerini azaltmaktadır.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇DİAFURYL:Nifuroksazid200 m.. 下一篇Vİ-D3: VitaminD3 (Kolekals..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位