设为首页 加入收藏

TOP

Co-Diovan
2013-07-28 00:17:28 来源: 作者: 【 】 浏览:793次 评论:0

Drug Class Description

Aanbevolen en max. dosering: 1 tablet eenmaal per dag.
Generic Name

valsartan/hydrochloorthiazide
Drug Description

Combinatie van een angiotensine II-receptorantagonist en een thiazidediureticum. Werkingsduur: ca 24 uur.
Presentation

Per tablet: hydrochloorthiazide 12,5 mg, valsartan 80 mg.
Indications

Essentiele hypertensie, die onvoldoende heeft gereageerd op valsartan alleen.
Child Dosage

Uit waarnemingen bij de mens zijn aanwijzingen verkregen dat dit preparaat schadelijk is voor de zwangerschap. Op grond van de farmacologische werkzaamheid is schadelijkheid mogelijk, zoals het geva l is bij gebruik van ACE-remmers en dient bij de vrouw rekening te worden gehouden met afname van het circulerend bloedvolume en bij de neonaat met icterus neonatorum, trombocytopenie en verstoring van de elektrolytenbalans. Het preparaat gaat over in de moedermelk. Tijdens gebruik geen borstvoeding geven.
Contra Indications

Overgevoeligheid voor thiazidediuretica of sulfonamiden. Ernstige leverfunctiestoornissen, biliaire cirrose en cholestase. Ernstige nierfunctiestoornissen (creatinineklaring < 30 ml/ min.).
Special Precautions

Vooral bij volume- en/of zoutdepletie en bij hartfalen is er meer kans op een hypotensieve reactie. Bij ernstig hartfalen is de veiligheid van dit preparaat (m.n. op de renale functie) niet vastgesteld. Voorzichtigheid is geboden bij aortastenose vanwege
Interactions

De renale lithiumklaring neemt af door toegenomen terugresorptie in de tubulus: verlaging van de lithiumdosis kan nodig zijn. De werking van insuline en orale antidiabetica kan door het diureticum worden geantagoneerd. Indometacine en mogelijk andere prostaglandinesynthetaseremmers kunnen het diuretisch, natiuretisch en antihypertensief effect verminderen. Het door diuretica veroorzaakte kaliumverlies wordt mogelijk door valsartan ten dele tegengegaan; voorzichtigheid is geboden bij toediening van kaliumzouten of kaliumsparende diuretica, m.n. bij nierfunctiestoornissen. Hypokaliemie kan de gevoeligheid voor tubocurarine doen toenemen. Gelijktijdig gebruik van corticosteroiden kan leiden tot een verhoogd kaliumverlies.
Adverse Reactions

Meest frequent: hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Verder: pharyngitis, bovenste luchtweginfectie, hoest, pijn op de borst, virale infectie, diarree, misselijkheid, abdominale pijn, dyspepsie, rhinitis, urineweginfectie, visusstoornis, arthritis. Toename van urinezuurspiegel, afname van kalium- en natriumspiegel.
Manufacturer

Novartis 

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Sutent harde capsules 下一篇Nipent

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位