设为首页 加入收藏

TOP

Nipent
2013-07-18 15:50:27 来源: 作者: 【 】 浏览:797次 评论:0

Drug Class Description

Bij oncologische indicaties zijn dosering en doseringsfrequentie sterk individueel bepaald, aan wijzigingen onderhevig en afhankelijk van o.a. algemene toestand en bloedbeeld.
Generic Name

pentostatine
Drug Description

Adenosine-de-aminase-(ADA-)remmer. De cytotoxische werking berust waarschijnlijk op remming van het enzym adenosine-de-aminase. Remming van dit enzym verhoogt de intracellulaire concentratie van deoxyadenosinetrifosfaat, dat de DNA-synthese kan blokkeren. Pentostatine kan tevens de RNA-synthese remmen en DNA-beschadiging versterken. De grootste ADA-activiteit wordt gevonden in cellen van het lymfatische systeem, m.n. in de T-cellen. Kinetische gegevens: Eliminatie: met de urine, 90% onveranderd en/of als metabolieten. T1/2el = ca 6 uur, ca 18 uur bij creatinineklaring < 50 ml/ min.
Presentation

(= deoxycoformycine) Poeder voor injectievloeistof 10 mg.
Indications

Als monotherapie bij hairy cell leukemie.
Child Dosage

In dierproeven is het middel teratogeen gebleken. Niet gebruiken tijdens zwangerschap en lactatie.
Contra Indications

Nierfunctiestoornissen. Actieve infecties.
Special Precautions

Voor aanvang of hervatting van de behandeling een eventueel aanwezige infectie onder controle brengen. Tijdens de eerste behandelingscycli kan verergering van de neutropenie optreden, frequente controle van het bloedbeeld is derhalve noodzakelijk. De toe
Interactions

Combinatie met vidarabine kan leiden tot een verhoogde incidentie van bijwerkingen van de afzonderlijke stoffen, terwijl de therapeutische meerwaarde van de combinatie niet is vastgesteld. Combinatie met fludarabine veroorzaakt een verhoogd risico van fatale pulmonale toxiciteit. Bij behandeling met pentostatine, carmustine, etoposide en hoge doses cyclofosfamide in een kuur bij beenmergtransplantatie is acuut longoedeem en hypotensie resulterend in dood waargenomen.
Adverse Reactions

Bij meer dan 10%: allergische reacties, asthenie, koorts, vermoeidheid, hoofdpijn, infectie, pijnklachten. Maagdarmstoornissen zoals anorexie, diarree, misselijkheid en braken. Leverfunctiestoornissen. Beenmergdepressie (m.n. gedurende de eerste behandel
Manufacturer

Warner-Lambert 

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Co-Diovan 下一篇Novonorm

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位