设为首页 加入收藏

TOP

Telfast
2014-12-02 09:14:50 来源: 作者: 【 】 浏览:707次 评论:0

Drug Class Description

Allergische rhinitis: Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: 120 mg eenmaal per dag. Urticaria: Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: 180 mg eenmaal per dag.

Generic Name

fexofenadine

Drug Description

Niet-sederend H1-antihistaminicum. Fexofenadine is een farmacologisch actieve metaboliet van terfenadine. Kinetische gegevens: Resorptie: snel. Tmax = 1-3 uur. Metabolisering: nauwelijks. Eliminatie: waarschijnlijk vnl. met de faeces, 10% onveranderd met de urine. T1/2el = 11-15 uur.

Presentation

(hydrochloride) Tablet 120 mg, 180 mg.

Indications

Seizoengebonden allergische rhinitis. Chronische urticaria.

Child Dosage

Over het gebruik van deze stof tijdens zwangerschap bij de mens bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid te beoordelen. Er zijn tot dusver geen aanwijzingen voor schadelijkheid bij dierproeven. Er zijn geen gegevens over de samenstelling van de moedermelk na gebruik van fexofenadine. Na toediening van terfenadine aan vrouwen die borstvoeding gaven, bleek fexofenadine over te gaan in de moedermelk.

Special Precautions

Voorzichtigheid is geboden bij ouderen en bij nier- of leverfunctiestoornissen.

Interactions

Gelijktijdig gebruik van erytromycine of ketoconazol verhoogt de plasmaspiegel van fexofenadine met een factor 2-3 (zonder effect op het QT-interval). Gelijktijdig gebruik van aluminium- en magnesiumhydroxidebevattende antacida vermindert de biologische beschikbaarheid; een tussenruimte van 2 uur wordt aanbevolen.

Adverse Reactions

Hoofdpijn, sufheid, misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid.

Manufacturer

HMR
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Xtandi 40 mg, capsule, zacht 下一篇Maxipime

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位