设为首页 加入收藏

TOP

Norvir
2014-11-23 16:04:07 来源: 作者: 【 】 浏览:767次 评论:0

Drug Class Description

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 600 mg tweemaal per dag. Veilig gebruik bij kinderen onder 12 jaar is niet vastgesteld. De drank en capsules bij voorkeur met voedsel innemen. Eventueel de drank, vanwege de bittere smaak, met chocolademelk mengen; de drank echter niet met water verdunnen.

Generic Name

ritonavir

Drug Description

Ritonavir is een antiviraal middel, behorend tot de zogenaamde proteaseremmers. Het werkingsspectrum is beperkt tot HIV type 1 en, zij het in mindere mate, HIV type 2. Het is een selectieve, competitieve, reversibele remmer van HIV-protease, een essentie

Presentation

Capsule 100 mg. Drank (orale oplossing) 80 mg/ml; 450 ml.

Indications

Behandeling, in combinatie met antiretrovirale nucleosidenanaloga, van een HIV-1-infectie met een gevorderde of progressieve immunodeficientie.

Child Dosage

Over het gebruik tijdens zwangerschap bij de mens zijn geen gegevens bekend. In dierproeven zijn toxische effecten (embryosterfte, vertraagde beenvorming, viscerale veranderingen) opgetreden bij doses die toxisch waren voor het moederdier. Hoewel niet bekend is of ritonavir overgaat in de moedermelk, wordt afgeraden tijdens gebruik borstvoeding te geven.

Contra Indications

Ernstige leverfunctiestoornissen.

Special Precautions

Er lijkt volledige kruisresistentie te bestaan met indinavir. Tot nu toe is geen of slechts een geringe kruisresistentie met saquinavir gebleken. Bij een aantal hemofiliepatienten die proteaseremmers gebruikten zijn spontane bloedingen (subcutane of musculaire hematomen, hemartrosen) opgetreden. Gezien het ontbreken van voldoende veiligheidsgegevens dient ritonavir vooralsnog niet gelijktijdig met andere proteaseremmers te worden gegeven.

Interactions

Niet gelijktijdig gebruiken met rifabutine (grotere kans op bijwerkingen zoals uveitis). Omdat ritonavir een zeer krachtige remmer is van bepaalde iso-enzymen van cytochroom P-450 (m.n. CYP3A en CYP2D6), kan de afbraak van stoffen die door deze enzymen w

Adverse Reactions

Meest frequent maagdarmstoornissen zoals misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, anorexie, dyspepsie. Verder zijn frequent gemeld: hoofdpijn, perifere en circumorale (= rondom de mond) paresthesie, asthenie, smaakstoornissen, duizeligheid, hypesthesie, slaperigheid, exantheem, vasodilatatie, lokale keelirritatie. Ook zijn gemeld: droge mond, mondzweren, slapeloosheid, angsten, jeuk, transpiratie, pharyngitis, koorts, myalgie, leukopenie, verhoging leverenzymwaarden (bv ALAT/ASAT). Daarnaast zijn hypertriglyceridemie, hypercholesterolemie en hyperurikemie duidelijk in verband gebracht met gebruik van ritonavir.

Manufacturer

Abbott
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Maxipime 下一篇Mestinon

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位