设为首页 加入收藏

TOP

Proglicem
2014-11-10 23:00:53 来源: 作者: 【 】 浏览:760次 评论:0

Drug Class Description

Individueel: afhankelijk van de ernst van de aandoening en de reactie. Volwassenen: begindosering 100-200 mg twee- a driemaal per dag, zo nodig verhogen. Doseringen tot 800 mg/kg lichaamsgewicht per dag werden zonder bijwerkingen toegediend bij neoplasie van de eilandjes van Langerhans. Kinderen: gemiddelde dosering 3-8 mg/kg per dag. N.B.: Voor zuigelingen en kleine kinderen kan de inhoud van de capsule worden gemengd met voedsel of dranken.

Generic Name

diazoxide

Drug Description

Analogon van benzothiadiazinediuretica zonder diuretische werking. De hyperglykemische werking berust op remming van afgifte van insuline door de pancreas en op stimulering van de afgifte van catecholaminen. Werking: binnen 1 uur. Werkingsduur: 8 uur. Kinetische gegevens: F = 86-96%. Plasma-eiwitbinding: 90-95%. Plasmahalfwaardetijd = 20-36 uur, verlengd bij nierfunctiestoornissen.

Presentation

Capsule 100 mg.

Indications

Leucine-gevoelige hypoglykemie, idiopathische hypoglykemie bij kinderen. Neoplasie van de eilandjes van Langerhans. Bepaalde geva llen van extrapancreatische neoplasie die verband houdt met hypoglykemie.

Child Dosage

Over het gebruik van deze stof tijdens zwangerschap bij de mens bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid te beoordelen. In dierproeven is het middel schadelijk gebleken. Het passeert de placenta en kan bij de pasgeborene hyperbilirubinemie, alopecia, hypertrichosis en hyperglykemie veroorzaken.

Contra Indications

Overgevoeligheid voor thiazidederivaten.

Special Precautions

Omdat diazoxide water- en zoutretentie veroorzaakt, kan toevoeging van een diureticum noodzakelijk zijn; in dat geva l de dosering van diazoxide evt. verlagen. Tijdens gebruik is nauwkeurige klinische beoordeling vereist (bepaling van bloedglucosespiegel en glucose en ketonen in de urine).

Interactions

Thiazidediuretica kunnen de hyperglykemie versterken. De plasmaspiegel van fenytoine kan worden verlaagd.

Adverse Reactions

Water- en zoutretentie met oedeemvorming. Tachycardie. Orthostatische hypotensie en sufheid. Maagdarmstoornissen. Overgevoeligheidsreacties, bloedbeeldafwijkingen. Na chronisch gebruik: hypertrichosis en extrapiramidale stoornissen.

Manufacturer

Schering-Plough 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Vancocin 下一篇Elaprase 2 mg/ml concentraat vo..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位