设为首页 加入收藏

TOP

Diamicron(一)
2013-07-13 21:54:52 来源: 作者: 【 】 浏览:1768次 评论:0

Drug Class Description

80 mg per dag, zo nodig op geleide van bloed- en urineglucosebepalingen elke 4 weken met 80 mg verhogen; max. 80 mg driemaal per dag. De tabletten innemen kort voor of tijdens de maaltijd(en).
Generic Name

gliclazide
Drug Description

Oraal bloedglucoseverlagend middel, behorend tot de sulfonylureumderivaten. Sulfonylureumderivaten stimuleren de afgifte van insuline door de gevoeligheid van de b-cellen in de pancreas voor glucose te verhogen. Daarnaast zijn er aanwijzingen voor extrapancreatische effecten zoals verbetering van de gevoeligheid van perifere weefsels voor insuline en verlaging van de insuline-opname door de lever. Gliclazide reduceert tevens de plaatjesadhesie en hyperaggregatie en herstelt de fibrinolytische activiteit van het vaatendotheel. Werkingsduur: 12 uur of langer. Kinetische gegevens: Resorptie: langzaam, minimaal 80%. Tmax = 4-24 uur. Plasma-eiwitbinding: 85-97%. Metabolisering: grotendeels omgezet in de lever. Eliminatie: met de urine, < 20% onveranderd. T/el = 6-14 uur.
Presentation

Tablet met gereguleerde afgifte 80 mg.
Indications

Niet-insuline-afhankelijke diabetes mellitus, indien met dieet en lichamelijke inspanning alleen onvoldoende resultaat wordt verkregen.
Child Dosage

Gliclazide is ongeschikt voor de behandeling van diabetes mellitus tijdens zwangerschap, aangezien in deze periode grote metabole veranderingen plaatsvinden die de regulatie bemoeilijken. Sulfonylureumderivaten gaan over in de moedermelk. Tijdens gebruik geen borstvoeding geven.
Contra Indications

Insuline-afhankelijke diabetes mellitus, diabetische stofwisselingsstoornissen (bv keto-acidose). Ernstige nier- of leverfunctiestoornissen. Overgevoeligheid voor sulfonylureumderivaten en verwante stoffen (sulfonamiden, thiazidediuretica).
Special Precautions

Periodieke controles van het hemoglobine A1- gehalte (evt. van fructosamine), van het bloedbeeld (vooral leukocyten en trombocyten) en van de leverfuncties zijn gewenst. Nier- of leverfunctiestoornissen, ongewone lichamelijke belasting, onregelmatige voe
Interactions

werking van sulfonylureumderivaten wordt versterkt door fenylbutazon, salicylaten (in hoge doses), sommige sulfonamiden (bv sulfamethizol), chlooramfenicol, clofibraat, MAO-remmers, sommige anabole steroiden, alcohol (grote hoeveelheid) en cumarinederivaten. De werking wordt verzwakt door o.a. corticosteroiden, rifampicine, hormonale anticonceptiva en thiazidediuretica. Vertraagt de eliminatie van cumarinederivaten, waardoor de protrombinetijd wordt verlengd. b-blokkers kunnen de beginsymptomen van hypoglykemie maskeren. Tevens kunnen ze het herstel van de glucosespiegel na hypoglykemie vertragen; de selectieve b- blokkers hebben dit effect in veel mindere mate. In zeldzame geva llen zijn disulfiram-achtige reacties opgetreden bij gebruik van alcohol.
Adverse Reactions

Hypoglykemie. In het begin van de behandeling: visusstoornissen door een verandering in de bloedglucosespiegel. Incidenteel: maagdarmstoornissen (misselijkheid, braken, diarree of obstipatie). Overgevoeligheidsreacties zoals jeuk, huiduitslag en urticaria; soms zeer ernstige reacties gepaard gaande met dyspnoe, verlaging van bloeddruk en evt. shock. Allergische vasculitis is beschreven. Fotosensibiliteit, afwijkingen in het bloedbeeld (leukopenie, zelden a

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
首页 上一页 1 2 下一页 尾页 1/2/2
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Novonorm 下一篇Glucophage

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位