设为首页 加入收藏

TOP

Vumon
2013-07-12 00:50:53 来源: 作者: 【 】 浏览:683次 评论:0

Drug Class Description

Bij oncologische indicaties zijn dosering en doseringsfrequentie sterk individueel bepaald, aan wijzigingen onderhevig en afhankelijk van onder andere algemene toestand en bloedbeeld.
Generic Name

teniposide
Drug Description

Semisynthetisch derivaat van podofyllotoxine. De voornaamste werking bestaat uit het verhinderen van het intreden van de mitose; daarnaast remt het in mindere mate de reeds begonnen mitose of voorkomt de beeindiging daarvan. Heeft geen invloed op de synthese van nucleinezuren. Kinetische gegevens: Plasma-eiwitbinding: > 90%. De concentratie in lever, nieren, bijnieren en schildklier is hoger dan in bloed.
Presentation

Concentraat voor infusievloeistof 10 mg/ml; bevat als conserveermiddel benzylalcohol; ampul 5 ml. Het oplosmiddel bevat cremophor EL.
Indications

Non-Hodgkin lymfoom. Ziekte van Hodgkin. Acute lymfoblastenleukemie met verhoogd risico.
Child Dosage

Over het gebruik van deze stof tijdens zwangerschap bij de mens bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijk schadelijkheid te beoordelen. Op grond van de farmacologische werkzaamheid is schadelijkheid bij gebruik tijdens zwangerschap mogelijk. Omdat benzylalcohol de placenta kan passeren moet rekening worden gehouden met de mogelijke toxiciteit ervan voor prematuren na toediening vlak voor of tijdens een beva lling of sectio caesarea.
Contra Indications

Leverinsufficientie.
Special Precautions

Het bloedbeeld dient regelmatig te worden gecontroleerd i.v.m. beenmergremming, die ook na staken van de therapie nog kan optreden. Op grond hiervan kan onderbreking van de behandeling, dosisaanpassing of verlenging van het therapie-vrije interval nodig
Adverse Reactions

Beenmergremming (leukopenie, trombocytopenie). Alopecia. Maagdarmstoornissen zoals anorexie, misselijkheid en braken, krampen en diarree, stomatitis. Teniposide en het oplosmiddel kunnen aanleiding geven tot anafylactoide reacties met koorts, tachycardie, urticaria, bronchospasme en dyspnoe; tevens zijn hypertensie en blozen gemeld. Neuropathie, vooral bij gelijktijdig gebruik van vincristinesulfaat. Hypotensie kan optreden bij te snelle infusie. Zelden: depressie van centrale zenuwstelsel bij hoge doses en hepatotoxiciteit.
Manufacturer

BMS
 

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Glucophage 下一篇Diastabol

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位