设为首页 加入收藏

TOP

Diastabol
2013-07-12 00:24:30 来源: 作者: 【 】 浏览:663次 评论:0

Drug Class Description

Begindosering: 50 mg driemaal per dag, afhankelijk van de verdraagbaarheid in 4-12 weken te verhogen tot de aanbevolen onderhoudsdosering van 100 mg driemaal per dag. De tabletten aan het begin van de maaltijd met de eerste happen fijnkauwen of doorslikken of vlak voor de maaltijd zonder kauwen met wat vloeistof innemen.
Generic Name

miglitol
Drug Description

a-glucosidaseremmer. Het is een competitieve remmer van de a-glucosidasen in het slijmvlies van de dunne darm. Doordat deze enzymen de omzetting van di-, oligo- en polysacchariden in monosacchariden katalyseren vertraagt miglitol de koolhydraatopname in de dunne darm. Op deze manier kan het stijging van het bloedglucosegehalte na de maaltijd verminderen of voorkomen. De bloedglucoseschommelingen worden kleiner en de gemiddelde waarden van het bloedglucosegehalte dalen. Kinetische gegevens: Resorptie: 60-90%, dosisafhankelijk. Vd = 0,18 l/kg. Eliminatie: vnl. via de nieren, onveranderd. T/el = 2-3 uur.
Presentation

Tablet 50 mg, 100 mg.
Indications

Niet-insuline-afhankelijke diabetes mellitus, indien met dieet alleen of met dieet in combinatie met sulfonylureumderivaten onvoldoende resultaat wordt verkregen.
Child Dosage

Over het gebruik van deze stof tijdens zwangerschap van de mens bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid te beoordelen. Er zijn tot dusver geen aanwijzingen voor schadelijkheid tijdens dierproeven. Miglitol gaat in zeer lage hoeveelheden over in de moedermelk. Niet toepassen tijdens zwangerschap en lactatie.
Contra Indications

Ernstige nierfunctiestoornissen (creatinineklaring < 25 ml/min.). Darmziekten, waarbij spijsvertering en stofwisseling gestoord kunnen zijn en/of waarbij versterkte gasvorming in de darm het ziektebeeld kan verergeren.
Special Precautions

De bijwerkingen op het maagdarmkanaal kunnen worden gereduceerd door sucrose en suikerbevattende voedingsstoffen te vermijden en de dosering te verlagen. Bij aanhoudende diarree zorgvuldig controleren en de dosering reduceren of de therapie zo nodig staken. Bij acute hypoglykemie glucose toedienen; het geven van sucrose is ongeschikt, omdat miglitol de resorptie van disacchariden wel vertraagt en van monosacchariden niet. Bij hoge doses samen met koolhydraathoudend voedsel kunnen de bijwerkingen versterkt optreden; in dat geva l de eerste 4-6 uur geen koolhydraten innemen.Niet toepassen bij kinderen of jongeren jonger dan 18 jaar.
Interactions

Bij gelijktijdig gebruik van colestyramine, darmadsorbentia of spijsverteringbevorderende middelen kan niet worden uitgesloten dat de werking van miglitol nadelig wordt beinvloed; deze combinaties vermijden. Bij gelijktijdig gebruik van laxantia kan het noodzakelijk zijn de dosering van het laxans te verlagen. De resorptie van propranolol of ranitidine kan afnemen. Bij gelijktijdig gebruik met andere bloedglucoseverlagende middelen is hypoglykemie gemeld; zo nodig de dosering van de genoemde middelen verlagen.
Adverse Reactions

Vooral in het begin frequent: flatulentie, diarree en buikpijn door vorming van darmgassen uit niet geresorbeerde koolhydraten. Tevens kunnen hierdoor een opgezette buik, zachtere ontlasting, meteorisme en een opgeblazen gevoel optreden. Verder zijn gemeld (bij 1%-3,5%) misselijkheid, obstipatie en dyspepsie.
Manufacturer

Sanofi Winthrop 

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Vumon 下一篇Leukeran

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位