设为首页 加入收藏

TOP

Leukeran
2013-11-10 16:12:38 来源: 作者: 【 】 浏览:718次 评论:0

Drug Class Description

Binder sammen 2 guaninbaser i 2 forskjellige DNA-kjeder og griper på denne måten inn i cellereproduksjonen.

Generic Name

Klorambucil

Drug Description

Bifunksjonelt alkylerende stoff. Nitrogen-sennepsgassanalog. De beste resultater synes å forekomme ved follikulært lymfom, en del tilfeller av lymfatisk lymfom med eller uten leukemi og ved lymfogranulomatose.

Presentation

TABLETTER 2 mg: Hver tablett inneh.: Chlorambucil. 2 mg. Fargestoff: Kinolingult (E 104).

Indications

Kronisk lymfatisk leukemi. Palliativ behandling av maligne lymfomer.

Adult Dosage

Individuell. Vanlig dose er 0,1-0,2 mg/kg daglig i 3-6 uker. Brukes kun under sykehuskontroll.

Child Dosage

Cytostatikum.

Elderly Dosage

Overgang i placenta: I likhet med andre cytostatika er klorambucil potensielt teratogent. Bør om mulig ikke gis til gravide, særlig ikke i 1. trimester. I tilfelle må risikoen for fosteret avveies mot forventet terapeutisk effekt hos moren. Overgang i morsmelk: Mødre som behandles med klorambucil bør ikke amme.

Special Precautions

Klorambucil er et potent cytotoksisk stoff, og må bare brukes av leger med erfaring fra slik terapi. Klorambucil bør ikke gis de første 4 uker etter strålebehandling eller behandling med andre cytostatika. Da klorambucil kan forårsake benmargssuppresjon, må blodbildet overvåkes nøye under behandlingen. Klorambucil i terapeutiske doser forårsaker fall i lymfocyttallet, og har mindre effekt på nøytrofile, trombocytter og hemoglobinverdien. Seponering er ikke nødvendig ved første tegn på fall i neutrofile, men en må være oppmerksom på at fallet kan fortsette 10 dager eller mer etter siste dose. Ved lymfocyttisk infiltrasjon av benmargen eller når benmargen er hypoplastisk, bør ikke døgndosen overskride 0,1 mg/kg. Nedsatt nyrefunksjon: Pasienter med nedsatt nyrefunksjon må overvåkes nøye, da de også har tendens til myelosuppresjon i tillegg til azotemi. Nedsatt leverfunksjon: Pasienter med alvorlig leversvikt må overvåkes nøye, og dosen om nødvendig reduseres. Mutagenisitet og karsinogenisitet: Kromosomforandringer er påvist hos mennesker behandlet med klorambucil. Utvikling av akutt leukemi hos pasienter med kronisk lymfatisk leukemi, behandlet med klorambucil, er rapportert. Faren for leukemi må avveies mot forventet terapeutisk effekt. Effekt på fertilitet: Klorambucil kan undertrykke ovariefunksjonen og amenoré er rapportert etter klorambucilterapi. Azoospermi er sett etter klorambucilterapi, men antas først å inntreffe etter totaldose på minst 400 mg. Etter seponering er bedring av spermatogenesen i varierende grad observert.

Adverse Reactions

Uaktsom overdosering har ført til reversibel pancytopeni. Neurotoksisk påvirkning fra oppstemthet og ataksi til gjentatte grand mal anfall er sett. Da intet kjent antidot finnes, må blodbildet overvåkes nøye og om nødvendig må generell understøttende behandling sammen med adekvat blodtransfusjon gis.

Manufacturer

Glaxo Wellcome 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Norvir 下一篇Navoban

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位