设为首页 加入收藏

TOP

Mysoline
2014-05-28 23:02:57 来源: 作者: 【 】 浏览:746次 评论:0

Drug Class Description

Ikke klarlagt; påvirkning av nervemembraner med endring av ionetransport er sannsynligvis viktig. Det relative bidrag av primidon og de to metabolitter til effekten er ikke klarlagt.

Generic Name

Primidon

Drug Description

Antiepileptikum med antikonvulsiv effekt delvis knyttet til det aktive innholdsstoff, delvis til to metabolitter, fenobarbital og fenyletylmalonamid med kompleks farmakokinetikk.

Presentation

TABLETTER 250 mg: Hver tablett inneh.: Primidon 250 mg. Med delekors.

Indications

Epilepsi, fortrinnsvis ved generaliserte tonisk-kloniske anfall og partielle anfall.

Adult Dosage

Individuell, vanligvis 2 ganger i døgnet. Start med 125 mg sent om kvelden. Hver tredje dag økes døgndosen med 125 mg inntil døgndose 500 mg. Deretter økes hver tredje dag med 250 mg til voksne eller 125 mg til barn under 9 år, inntil kontroll eller høyeste tolererte dose. Denne kan være så høy som 1500 mg pr. døgn hos voksne, 1000 mg pr. døgn hos barn.Vanlige vedlikeholdsdoser pr. døgn: Overføring fra annen behandling: Kan kombineres med eller erstatte eksisterende behandling. Introduseres gradvis som beskrevet foran. Når en passende effekt er nådd, og dosen er bygget opp til minst halvparten av forventet behov, kan seponering av tidligere behandling forsøkes. Bør skje gradvis over 2 uker, om nødvendig med samtidig økning av primidondosen for å opprettholde kontroll. For rask seponering av tidligere behandling kan gi status epilepticus. Hvis fenobarbital har utgjort en større del av tidligere behandling, kan seponering og erstatning med primidon skje raskere for å unngå at økt søvnighet forstyrrer justering til optimal dosering.

Child Dosage

Antiepileptikum.

Elderly Dosage

Overgang i placenta: Passerer placentabarrieren. En har visse holdepunkter for at medfødte misdannelser synes å opptre hyppigere hos barn født av epileptiske mødre enn gjennomsnittlig. Mulighet for at den antiepileptiske behandling er involvert, og den meget lave risiko for utvikling av et unormalt foster, må veies mot risikoen ved å unnlate behandling under graviditet. Langvarig antikonvulsiv behandling kan være forbundet med reduserte serumfolatnivåer. Antikonvulsiv terapi under svangerskapet er av og til forbundet med koagulasjonsforstyrrelser hos nyfødte. Av denne grunn bør gravide behandles med 10 mg vitamin K 1 daglig per os gjennom siste måned av svangerskapet. Hvis slik forbehandling ikke er gitt, kan moren gis 10 mg vitamin K 1 ved nedkomst, og 1 mg vitamin K 1 bør gis den nyfødte umiddelbart. Overgang i morsmelk: Primidon går over i morsmelk, og det er mulighet for at barnet kan påvirkes ved terapeutiske doser. Under amming bør barnet observeres med henblikk på sedasjon. Abstinenssymptomer kan opptre hos nyfødte hvis mødre har fått primidon sent i svangerskapet.

Contra Indications

Overfølsomhet for primidon og barbiturat. Akutt intermitterende porfyri.

Interactions

Både primidon og fenobarbital har enzyminduserende effekt. Dette kan føre til endringer i andre legemidlers farmakokinetikk, bl.a. andre antikonvulsiva som fenytoin samt kumarinantikoagulantia. Gjennombruddsblødning og svikt i antikonseptiv terapi er rapportert ved samtidig bruk av antikonvulsiva og perorale antikonseptiva. Det antas at dette vanligvis skyldes enzyminduksjon i lever og dermed økt nedbrytning av hormonene. Effekten av CNS-depressiva som alkohol og barbiturater kan økes av primidon. Øvrige interaksjoner:

Adverse Reactions

Varierende grad av CNS-depresjon som, avhengig av dose, kan medføre ataksi, bevissthetstap, respirasjonsdepresjon og koma. Behandling bør inkludere ventrikkelaspirasjon og generell understøttende behandling. Spesifikt antidot finnes ikke.

Manufacturer

AstraZeneca 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Lamictal 下一篇Rocaltrol

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位