设为首页 加入收藏

TOP

Lodotra
2015-03-21 19:08:45 来源: 作者: 【 】 浏览:622次 评论:0
Producent: norpharma
IndeholderLodotra er et binyrebarkhormon.

Virksomme stoffer Prednison
Anvendes

Lodotra anvendes ved leddegigt, især når der er morgenstivhed.


Dosering

Findes som tabletter.

Dosis er individuel.

Voksne. Sædvanligvis 10 mg evt. højere. Tabletterne tages 1 gang i døgnet kl. ca. 22. De indtages om aftenen for at sikre maksimal virkning i de tidlige morgentimer.

Når tilfredsstillende virkning er opnået, nedtrappes dosis.

 

Bemærk: Midlet må kun anvendes til børn i meget specielle tilfælde. 

Hvis der er gået mere end 3 timer siden aftensmåltidet, skal du tage Lodotra sammen med et let måltid. Tabletterne skal synkes hele. De må ikke tygges eller knuses.

Ved ophør efter længere tids behandling vil lægen nedsætte dosis gradvis i løbet af nogle uger, for at undgå bivirkninger ved hurtig nedtrapning.



Mulige bivirkninger
Almindelige (1-10%) Øget appetit, vægtøgning.Væskeophobning i kroppen.Dårligt fungerende binyrebark, måneansigt, tøndeformet krop og tynde arme og ben, nedsat følsomhed over for glucose, sukkersyge, forværring af sukkersyge.Muskelsygdom, knogleskørhed.Søvnforstyrrelser, hovedpine.Lyse streger i huden, tynd hud, udvidelse af de små kar i huden (generelt i hud - men kan også være andre steder), småblødninger i hud og slimhinder.Infektioner.Menstruationsforstyrrelser, nedsat funktion af kønskirtlerne hos mænd.Forhøjet tryk i øjet, grøn stær, grå stær.
Ikke almindelige (0,1-1%) Mavesår, blødning i mave-tarmkanalen.Forhøjet blodtryk, blodprop.Uønsket hårvækst, bumser, sårhelingskomplikationer, betændelse i huden, pigmentforandringer i huden, svampeinfektion.Karbetændelse.
Sjældne (0,01-0,1%) Betændelse i bugspytkirtlen.Forstyrrelse af skjoldbruskkirtlens funktion.Nedbrydning af knoglevæv.Øget tryk i kraniet, epilepsilignende anfald, opstemthed (eufori), depression, psykoser, hukommelsesbesvær.Allergiske hudreaktioner.Allergiske reaktioner.

Søvnforstyrrelser er hyppigere ved behandling med Lodotra end ved behandling med andre lægemidler med prednison.

Bivirkningernes sværhedsgrad og hyppighed afhænger af dosis og især behandlingsvarighed. Bivirkningshyppighederne i tabellen er dem, der generelt ses ved længerevarende behandling med binyrebarkhormon.

Hvis organismen ikke er i stand til at skille sig af med alle de celler, som prednison har ødelagt, kan der opstå såkaldt tumorlysis, som kan føre til et unormalt højt niveau af affaldsstoffer i blodet og eventuelt nyresvigt. Hvis der opstår smerter i siden, eller hvis der er blod i urinen, kan det være et tegn på tumorlysis, og i dette tilfælde skal man søge læge. Denne tilstand er set i meget sjældne tilfælde.


Bør ikke anvendes

Bør ikke anvendes, hvis du har en infektion og ikke samtidig anvender et middel, som dræber de virus, bakterier eller svampe, som er årsag til infektionen. Hvis du udsættes for smitte med skoldkopper eller mæslinger, skal du kontakte lægen. Dette er særlig vigtigt ved behandling af børn.


GraviditetMå kun anvendes under visse forudsætninger.

Der er en let øget risiko for lav fødselsvægt og for tidlig fødsel ved længere tids behandling. Kan anvendes kortvarigt i laveste mulige dosis efter aftale med lægen.



AmningKan om nødvendigt anvendes.

TrafikIngen advarsel.

BloddonorMå ikke tappes. 7 døgns karantæne efter endt behandling.

Doping

Binyrebarkhormoner, der indtages gennem mund, endetarm eller ved indsprøjtning i en blodåre eller i en muskel,  medfører udelukkelse fra sportsstævner, medmindre der er givet dispensation (TUE).


Virker

Virker ved at hæmme de vævsreaktioner, som ses ved fx overfølsomhed eller ved bindevævs- og gigtsygdomme.



Lægemiddelformer

Tabletter med modificeret udløsning. 1 tablet indeholder enten 1 mg, 2 mg eller 5 mg prednison. Hjælpestoffer: Lactose og farve: Jernoxider og -hydroxider E172.



OBS

Under længerevarende behandling med binyrebarkhormon undertrykkes binyrebarkens normale funktion. Dette kan medføre, at binyrebarken ikke længere reagerer på stress-situationer (fx kirurgiske indgreb, infektion, ulykkestilfælde eller pludselig feber). I sådanne tilfælde vil binyrebarken under normale omstændigheder øge produktionen af binyrebarkhormon. Det kan derfor være nødvendigt at tilføre yderligere binyrebarkhormon i disse situationer.

Binyrebarkhormon kan påvirke blodtrykket, blodsukkeret, samt din salt-, væske-  kalium- og calciumbalance.

Binyrebarkhormon bør anvendes med forsigtighed ved ekstrem muskeltræthed (myasthenia gravis) og allerede eksisterende tumorer.

Derfor er det vigtigt, at man altid har oplysninger på sig om, at man er eller for nylig har været i langvarig behandling med binyrebarkhormoner.

Forsigtighed ved diabetes, forhøjet blodtryk, hjerteproblemer, dårligt fungerende nyrer og psykiske lidelser.

Patienter, der sættes i behandling med binyrebarkhormoner, bør have knoglernes mineraltæthed målt, og skal sikres et passende tilskud af calcium + D-vitamin.

Midlet må kun anvendes til børn i meget specielle tilfælde. 

Ved dårligt fungerende lever bør prednisolon anvendes.



Samtidig brug af andre lægemidler

Det er vigtigt at informere lægen om alle de lægemidler, du tager.

Visse midler mod epilepsi (phenytoin og phenobarbital) og rifampicin (tuberkulosemiddel) nedsætter virkningen af Lodotra.

Erythromycin (antibiotikum), svampemidler (itraconazol og ketoconazol), samt svangerskabsforebyggende midler med hormoner, fx p-piller, kan øge virkningen af Lodotra.

Lodotra kan nedsætte virkningen af midler mod sukkersyge, tacrolimus (middel ved organtransplantationer) og somatropin (væksthormon) og øge virkningen af ciclosporin (middel ved organtransplantation). Lodotra nedsætter desuden kroppens optagelse af calcium.

Ved samtidig behandling med vanddrivende midler (thiazider og slyngediuretika) kan der opstå kaliummangel.

Ved samtidig brug af Lodotra og NSAID (midler mod gigt og smerter) er der øget risiko for mavesår.

Store doser Lodotra nedsætter virkningen af tolbutamid (middel mod sukkersyge).

Lodotra kan påvirke visse blodfortyndende middel.

Prednison nedsætter virkningen af quetiapin (middel mod psykoser), og en øget dosis af quetiapin kan være nødvendig for at opretholde kontrol over psykosen.


Tilskud, udlevering, pakninger og priser
FarvestofferJernoxider og -hydroxider (E172)
 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇泼尼松缓释片(Lodotra,Predniso.. 下一篇Orencia®

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位