设为首页 加入收藏

TOP

Zinnat 500 mg comprimate
2018-09-23 06:32:49 来源: 作者: 【 】 浏览:1307次 评论:0
Zinnat 500 mg comprimate
Efecte Adverse
Reacţiile adverse la cefuroximă axetil sunt în general moderate şi tranzitorii.
Ca şi în cazul altor cefalosporine, s-au semnalat raportări rare de eritem polimorf; sindrom Steven-Johnson; necroliză toxică a epidermului (necroliză exantematică) şi reacţii de hipersensibilitate incluzând erupţii cutanate, urticarie; prurit, febră medicamentoasă, boala serului şi foarte rar reacţii anafilactice.
O proporţie mică dintre pacienţii trataţi cu cefuroximă axetil au prezentat tulburări digestive incluzând diaree, greaţă şi vărsături. Ca şi în cazul altor antibiotice cu spectru larg s-au semnalat cazuri de colită pseudomembranoasă. De asemenea, s-a raportat şi cefalee.
S-a observat în timpul tratamentului cu Zinnat eozinofilie şi creşteri tranzitorii ale enzimelor hepatice ALT(SGPT), AST(SGOT).şi LDH. Rar au fost raportate trombocitopenie şi leucopenie (uneori severă). Ca şi în cazul altor cefalosporine, s-au semnalat foarte rar icter.
Cefalosporinele sunt absorbite pe suprafaţa membranei eritrocitare şi reacţionează cu anticorpii împotriva medicamentului, determinînd testul Coombs pozitiv (la aceşti bolnavi determinarea grupului sanguin poate fi dificilă din cauza unei reacţii încrucişate) şi foarte rar anemie hemolitică.
Interactiuni
Medicamentele care reduc aciditatea gastrică pot determina reducerea biodisponibilităţii Zinnat comparativ cu perioada de post şi tind să anuleze efectul absorbţiei postprandiale crescute.
Se recomandă ca la bolnavii trataţi cu cefuroximă axetil determinarea glicemiei să se facă prin metoda hexokinazei sau glucozo-oxidazei. Antibioticul nu influenţează determinarea creatininei prin metoda cu picrat alcalin.
Atentionari speciale
Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Sarcina şi alăptarea
Nu există dovezi experimentale despre efectelor embriotoxice şi teratogene atribuite cefuroximei axetil dar, ca şi alte medicamente, trebuie administrată cu prudenţă în primele luni de sarcină.
Cefuroxima se excretă în laptele matern şi în consecinţă sunt necesare precauţii când se administrează cefuroximă axetil femeilor care alăptează.
Doze si mod de administrare
Pentru o absorbţie optimă, Zinnat trebuie administrat imediat după masă.
Durata uzuală a tratamentului este de 7 zile (limite 5-10 zile).
Adulţi:
Infecţii mai severe ale căilor respiratorii inferioare sau când se suspectează pneumonie
500 mg de 2 ori pe zi
Gonoree necomplicată
1g în doză unică
Boala Lyme la adulţi şi copii peste 12 ani
500 mg de 2 ori pe zi, timp de 20 zile
Precautii
În general cefalosporinele se pot administra fără riscuri la pacienţii cu hipersensibilitate la peniciline, deşi au fost raportate reacţii încrucişate. Este necesară prudenţă în cazul pacienţilor care au avut reacţii anafilactice la peniciline.
Asemeni altor antibiotice, folosirea prelungită de cefuroximă axetil poate determina exacerbarea unor microorganisme insensibile (de tipul Candida, Enterococi, Clostridium difficile), ceea ce poate necesita întreruperea tratamentului.
Au fost raportate cazuri de colită pseudomembranoasă în cazul folosirii antibioticelor cu spectru larg, de aceea este important să se ia în considerare acest diagnostic la pacienţii care dezvoltă diaree severă după utilizarea de antibiotice.
Reacţia Jarisch-Herxheimer a fost observată după tratamentul cu Zinnat al bolii Lyme. Este rezultatul activităţii bactericide a Zinnat asupra agentului determinant al bolii Lyme, spirocheta Borrelia burgdorferi. Pacienţii trebuie asiguraţi că această reacţie este o consecinţă a tratamentului cu antibiotice al bolii Lyme.
În timpul terapiei secvenţiale momentul introducerii terapiei orale este determinată de severitatea infecţiei, starea clinică a pacientului şi suscepotibilitatea agentului patogen implicat. Dacă în timp de 72 de ore nu apare nici o ameliorare clinică, atunci tratamentul parenteral trebuie continuat.
Înainte de iniţierea terapiei secvenţiale consultaţi informaţiile relevante de prescriere pentru cefuroximă sodică.
Indicatii Terapeutice
Zinnat este un medicament cu administrare orală, un antibiotic aparţinând cefalosporinelor care este rezistent la majoritatea beta-lactamazelor şi este activ asupra unui larg spectru de germeni Gram-pozitivi şi Gram-negativi.
Este indicat în tratamentul infecţiilor produse de germeni sensibili.
Indicaţiile includ:
Infecţii ale tractului respirator superior: otite medii, sinuzite, tonsilite, amigdalite şi faringite.
Infecţii ale tractului respirator inferior: pneumonie, bronşită acută şi exacerbări acute ale bronşitei cronice.
Infecţii ale tractului genito-urinar: pielonefrite, cistite şi uretrite; gonoree, uretrită gonococică acută necomplicată şi cervicită.
Infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi: furunculoze, piodermite şi impetigo.
Tratamentul fazei precoce a bolii Lyme şi ulterior profilaxia fazei tardive a bolii Lyme la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani.
Cefuroxima se prezintă şi sub formă de sare sodică (Zinacef) pentru administrare parenterală. Aceasta permite utilizarea terapiei secvenţiale cu acelaşi antibiotic, când este indicată clinic o schimbare de la calea de administrare parenterală la cea orală. Zinnat este eficace când este folosit după tratamentul iniţial cu Zinacef (cefuroximă sodică) în cazul pneumoniei sau al exacerbărilor acute ale bronşitei cronice.
Compozitie
Un comprimat filmat conţine cefuroximă 500 mg sub formă de cefuroximă axetil 601,44 mg.
Ambalaj
Un comprimat filmat conţine cefuroximă 500 mg sub formă de cefuroximă axetil 601,44 mg.
OBSERVATII
Acest medicament se elibereaza in farmacie pe baza de prescriptie medicala.
Livrarea Zinnat 500 mg comprimate produs de Glaxo SmithKline se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.
NOTA: Fotografia produsului Zinnat 500 mg comprimate produs de Glaxo SmithKline are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Zinnat 500 mg comprimate. 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Kuvan 100 mg, comprimate solubi.. 下一篇ZINPLAVA 25 mg/ml concentrat pe..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位