设为首页 加入收藏

TOP

Kuvan 100 mg, comprimate solubile
2018-10-25 02:56:11 来源: 作者: 【 】 浏览:1356次 评论:0

Kuvan 100mg, comprimate solubile
Indicatii:
Kuvan este indicat pentru tratamentul hiperfenilalaninemiei la pacientii adulti si copii cu varsta de 4 ani sau peste cu fenilcetonurie (FCU), care au fost identificati ca raspund la un astfel de tratament.
De asemenea, Kuvan este indicat pentru tratamentul hiperfenilalaninemiei la pacientii adulti si copii cu deficit de tetrahidrobiopterina (BH4), care au fost identificati ca raspund la un astfel de tratament.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.
Administrare:
Tratamentul cu Kuvan trebuie sa fie initiat si supervizat de un medic cu experienta in tratarea FCU si a deficitului de BH4. Kuvan se administreaza cu alimente, sub forma de doza zilnica unica, la aceeasi ora in fiecare zi, de preferat dimineata.
O gestionare activa a ingestiei de fenilalanina din dieta, precum si a ingestiei totale de proteine in timpul administrarii de Kuvan este necesara pentru a asigura un control adecvat al concentratiei plasmatice de fenilalanina si un bun echilibru nutritional.
Deoarece hiperfenilalaninemia datorata fie FCU, fie deficitului de BH4 este o afectiune cronica, odata ce se demonstreaza raspunsul la tratament, se recomanda Kuvan ca tratament de lunga durata. Totusi, datele privind utilizarea de Kuvan pe termen lung sunt limitate.
Doze
Kuvan este disponibil sub forma de comprimate de 100 mg. Doza zilnica calculata pe baza greutatii corporale trebuie ajustata pana la cea mai apropiata valoare de 100 mg. De exemplu, o doza zilnica calculata de 401 mg pana la 450 mg trebuie ajustata descrescator la 400 mg, ceea ce corespunde la 4 comprimate. O doza calculata de 451 mg pana la 499 mg trebuie ajustata crescator pana la 500 mg, ceea ce corespunde la 5 comprimate.
FCU Doza de initiere a tratamentului cu Kuvan la pacientii adulti si copii cu FCU este 10 mg/kg, o data pe zi. Doza se poate ajusta, de obicei intre 5 si 20 mg/kg si zi, pentru a obtine si mentine concentratiile plasmatice reduse de fenilalanina definite de catre medic.
Deficitul de BH4
Doza de initiere a tratamentului cu Kuvan la pacientii adulti si copii cu deficit de BH4 este de 2 pana la 5 mg/kg, o data pe zi. Doza poate fi ajustata pana la 20 mg/kg si zi. Este posibil sa fie necesar sa se imparta doza zilnica totala in 2 sau 3 prize, repartizate de-a lungul zilei, pentru a optimiza efectul terapeutic.
Determinarea raspunsului
Este esential sa se initieze tratamentul cu Kuvan cat mai curand posibil, pentru a evita aparitia manifestarilor clinice ireversibile ale tulburarilor neurologice la copii, precum si deficitul cognitiv si tulburarile psihice la adulti, datorate concentratiilor plasmatice constant crescute ale fenilalaninei.
Raspunsul la tratament este determinat de scaderea concentratiei plasmatice de fenilalanina consecutiv tratamentului cu Kuvan. Concentratiile plasmatice ale fenilalaninei trebuie determinate inainte de initierea tratamentului si la o saptamana dupa inceperea tratamentului cu Kuvan, cu doza de initiere recomandata. Daca se observa o reducere nesatisfacatoare a concentratiilor plasmatice de fenilalanina, atunci doza de Kuvan poate fi crescuta saptamanal pana la un maxim de 20 mg/kg si zi, cu monitorizare saptamanala continua a concentratiilor plasmatice de fenilalanina timp de peste o luna. Ingestia de fenilalanina din dieta trebuie sa fie mentinuta la un nivel constant pe timpul acestei perioade.
Un raspuns satisfacator este definit ca o reducere ≥ 30 % a concentratiilor plasmatice de fenilalanina sau atingerea obiectivelor terapeutice cu privire la concentratiile plasmatice de fenilalanina definite pentru fiecare pacient de catre medicul curant. Pacientii care nu vor atinge acest nivel de raspuns in timpul perioadei test de o luna, trebuie considerati ca non-responsivi si nu trebuie sa primeasca tratament cu Kuvan.
Odata ce raspunsul la Kuvan a fost stabilit, doza poate fi ajustata la valori cuprinse intre 5 si 20 mg/kg si zi, in functie de raspunsul terapeutic.
Se recomanda determinarea concentratiilor plasmatice de fenilalanina si tirozina la una sau doua saptamani dupa fiecare ajustare a dozei si monitorizarea frecventa ulterior. Pacientii tratati cu Kuvan trebuie sa continue dieta restrictiva in fenilalanina si sa efectueze eva luari clinice regulate (cum ar fi monitorizarea concentratiilor plasmatice de fenilalanina si tirozina, a aportului alimentar si dezvoltarii psihomotorii).
Mod de administrare
Comprimatele trebuie administrate sub forma de doza zilnica unica, in timpul mesei, pentru a creste absorbtia si la aceeasi ora in fiecare zi, de preferat dimineata.
Pacientii trebuie atentionati sa nu inghita capsula desicanta aflata in flacon.
Numarul de comprimate prescris trebuie pus intr-un pahar sau cana cu apa si se amesteca pana se dizolva. Dizolvarea comprimatelor poate sa dureze cateva minute. Comprimatele pot fi zdrobite in prealabil pentru a accelera dizolvarea. Unele particule mici pot ramane vizibile in solutie, dar nu vor afecta eficacitatea medicamentului. Solutia preparata trebuie administrata intr-un interval de 15-20 minute.
Pentru doze mai mici de 100 mg, se dizolva un comprimat in 100 ml apa si se administreaza un volum de solutie corespunzator dozei prescrise. Se utilizeaza un recipient gradat corespunzator pentru a determina volumul exact de solutie.
Adulti
Numarul de comprimate prescris trebuie pus intr-un pahar sau cana (de 120 pana la 240 ml) cu apa si se amesteca pana se dizolva.
Copii si adolescenti
Numarul de comprimate prescris trebuie pus intr-un pahar sau cana (pana la 120 ml) cu apa si se amesteca pana se dizolva.
Ajustarea dozei
Tratamentul cu Kuvan poate scadea concentratiile plasmatice de fenilalanina sub nivelul terapeutic dorit. Pentru a atinge si mentine concentratiile plasmatice de fenilalanina in limita terapeutica dorita, pot fi necesare ajustarea dozei de sapropterina sau modificarea aportului alimentar de fenilalanina.
Concentratiile plasmatice de fenilalanina si tirozina trebuie determinate, mai ales la copii si adolescenti, la una sau doua saptamani dupa fiecare ajustare a dozei si monitorizate frecvent ulterior, sub directa indrumare a medicului curant.
Daca in timpul tratamentului cu Kuvan se observa un control inadecvat al concentratiilor plasmatice de fenilalanina, trebuie verificata corectitudinea respectarii tratamentului prescris si a dietei de catre pacient, inainte de a lua in considerare ajustarea dozei de Kuvan.
Intreruperea tratamentului cu Kuvan se face numai sub supravegherea medicului. Pot fi necesare monitorizari mai frecvente deoarece concentratiile plasmatice de fenilalanina pot creste. Este posibil sa fie necesara modificarea dietei pentru a mentine concentratiile plasmatice de fenilalanina in limita terapeutica dorita.
Grupe speciale de pacienti
Kuvan nu a fost studiat in mod specific la copii cu varsta sub 4 ani.
Siguranta si eficacitatea utilizarii Kuvan la pacienti cu varsta peste 65 ani nu au fost stabilite. Se recomanda prudenta in cazul prescrierii Kuvan la pacientii varstnici.
Siguranta si eficacitatea utilizarii Kuvan la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica nu au fost stabilite. Se recomanda prudenta in cazul prescrierii Kuvan la acesti pacienti.
Compozitie:
Fiecare comprimat solubil conţine diclorhidrat de sapropterina 100 mg (echivalent cu 77 mg sapropterina).

Lista excipientilor
Manitol (E 421)
Hidrogenofosfat de calciu anhidru
Crospovidona de tip A
Acid ascorbic (E 300)
Stearil fumarat de sodiu
Riboflavina (E 101)
Precautii:
Pacientii tratati cu Kuvan trebuie sa continue dieta restrictiva in fenilalanina si sa efectueze eva luari clinice regulate (cum ar fi monitorizarea concentratiilor plasmatice de fenilalanina si tirozina, a aportului alimentar si dezvoltarii psihomotorii).
O disfunctie permanenta sau periodica a caii de metabolizare a fenilalanin-tirozin-dihidroxi-L-fenilalaninei (DOPA) poate duce la un deficit al sintezei de proteine si neurotransmitatori din organism. Expunerea prelungita la concentratii plasmatice scazute de fenilalanina si tirozina in perioada copilariei a fost asociata cu afectarea dezvoltarii sistemului nervos. O gestionare activa a ingestiei de fenilalanina din dieta, precum si a ingestiei totale de proteine in timpul administrarii de Kuvan este necesara pentru a asigura un control adecvat al concentratiei plasmatice de fenilalanina si un bun echilibru nutritional.
Se recomanda efectuarea unui consult medical in cazul aparitiei altor boli, deoarece concentratiile plasmatice de fenilalanina pot creste.
Datele cu privire la tratamentul de lunga durata cu Kuvan sunt limitate.
Se recomanda precautie la utilizarea sapropterinei la pacientii cu predispozitie la convulsii. La astfel de pacienti s-au raportat evenimente de convulsii si exacerbare a convulsiilor.
Sapropterina trebuie utilizata cu precautie la pacientii care primesc concomitent levodopa, deoarece tratamentul concomitent cu sapropterina poate determina cresterea excitabilitatii si a iritabilitatii.
Grupe speciale de pacienti
Kuvan nu a fost studiat in mod specific la copii cu varsta sub 4 ani.
Siguranta si eficacitatea utilizarii Kuvan la pacienti peste 65 ani nu au fost stabilite. Se recomanda prudenta in cazul prescrierii Kuvan la pacientii varstnici.
Siguranta si eficacitatea utilizarii Kuvan la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica nu au fost stabilite.
Atentionari:
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Reactii adverse:
Aproximativ 35% din 579 pacienti care au fost tratati cu diclorhidrat de sapropterina (5 pana la 20 mg/kg si zi) in studiul clinic cu Kuvan au prezentat reactii adverse. Reactiile adverse cel mai frecvent raportate au fost cefaleea si rinoreea.
In studiile clinice pivot pentru Kuvan, au fost identificate urmatoarele reactii adverse.
Frecventa este definita astfel: foarte frecvente (≥ 1/10) si frecvente (≥ 1/100 si < 1/10). In cadrul fiecarei grupe de frecventa, reactiile adverse sunt prezentate in ordinea descrescatoare a gravitatii.
Aparate, sisteme si organe
Foarte frecvente
Frecvente
Tulburari ale sistemului nervos
Cefalee
Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale
Rinoree
Durere faringo-laringeala
Congestie nazala
Tuse
Tulburari gastro-intestinale
Diaree
Varsaturi
Durere abdominala
Tulburari metabolice si de nutritie
Hipofenilalaninemie
Informatii suplimentare
Dupa intreruperea tratamentului poate aparea fenomenul de rebound, manifestat prin cresterea concentratiei plasmatice de fenilalanina peste valorile anterioare tratamentului.
Dupa punerea pe piata a medicamentului, au fost observate cateva cazuri de reactii de hipersensibilitate (inclusiv reactii alergice grave) si eruptii cutanate tranzitorii.
Supradozaj:
Cefaleea si ameteala au fost raportate dupa administrarea de diclorhidrat de sapropterina peste doza maxima recomandata de 20 mg/kg si zi. Tratamentul supradozajului se adreseaza simptomelor.
Interactiuni cu alte medicamente:
Nu s-au efectuat studii privind interactiunile.
Desi administrarea concomitenta de inhibitori ai dihidrofolat reductazei (cum ar fi metotrexat, trimetoprim) nu a fost studiata, astfel de medicamente pot interfera cu metabolismul BH4. Se recomanda precautie in cazul utilizarii acestor substante in timpul tratamentului cu Kuvan.
BH4 este un cofactor al oxid nitric sintetazei. Se recomanda precautie in cazul utilizarii concomitente de Kuvan si toate substantele care produc vasodilatatie (inclusiv cele administrate topic) datorita afectarii metabolismului oxidului nitric (NO) sau a actiunii acestuia, inclusiv donori de NO clasici (de exemplu trinitrat de gliceril (nitroglicerina), isosorbid dinitrat, nitroprusiat de sodiu, molsidomina), inhibitorii fosfodiesterazei de tip 5 (PDE-5) si minoxidil.
Se recomanda precautie la prescrierea de Kuvan pacientilor care urmeaza tratament cu levodopa. S-au observat evenimente de convulsii, exacerbarea convulsiilor, cresterea excitabilitatii si iritabilitatii in timpul administrarii concomitente de levodopa si sapropterina la pacientii cu deficit de BH4.
Sarcina si alaptarea:
Nu sunt disponibile date clinice privind utilizarea Kuvan la gravide. Studiile la animale nu au evidentiat efecte nocive directe sau indirecte asupra gestatiei, dezvoltarii embrionare sau fetale, parturitiei sau dezvoltarii postnatale.
Concentratiile fenilalaninei din sangele matern trebuie strict controlate inaintea si in timpul sarcinii. Daca concentratiile fenilalaninei din sangele matern nu sunt strict controlate inainte si in timpul sarcinii, aceasta poate fi daunator atat pentru mama cat si pentru fat. Supravegherea de catre medic a aportului alimentar in fenilalanina inainte si pe intreaga durata a sarcini este prima optiune de tratament pentru aceasta grupa de paciente.
Utilizarea de Kuvan trebuie luata in considerare numai daca un tratament prin regim alimentar strict nu duce la o reducere adecvata a concentratiilor plasmatice de fenilalanina. Se recomanda precautie la prescrierea de Kuvan la gravide.
Nu se cunoaste daca sapropterina sau metabolitii acesteia se excreta in laptele uman. Kuvan nu trebuie utilizat in timpul alaptarii.
Prezentare ambalaj:
Comprimat solubil de culoare galben pal pana la aproape alb, marcat cu 177 pe una dintre fete.
Flacon din polietilena de inalta densitate (PEID) cu capac securizat pentru copii. Flaconul este sigilat cu o foita de protectie din aluminiu. Fiecare flacon de Kuvan contine un tub mic de plastic cu desicant (gel de siliciu).
Fiecare flacon contine 30, 120 sau 240 comprimate.
Fiecare cutie contine 1 flacon.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Conditii de pastrare:
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C.
A se pastra flaconul bine inchis pentru a fi protejat de umiditate. 

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Farmorubicin rd, (dizolvare rap.. 下一篇Zinnat 500 mg comprimate

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位