设为首页 加入收藏

TOP

Novantrone
2013-12-01 00:54:48 来源: 作者: 【 】 浏览:933次 评论:0

Drug Class Description

Bij oncologische indicaties zijn dosering en doseringsfrequentie sterk individueel bepaald, aan wijzigingen onderhevig en afhankelijk van onder andere algemene toestand en bloedbeeld.

Generic Name

mitoxantron

Drug Description

Synthetisch antraceendion, dat in structuur lijkt op doxorubicine. Het vormt complexen met DNA en remt zo de nucleinezuursynthese. Er is sprake van een snelle distributiefase en een langzame eliminatie. Kinetische gegevens: Passeert bloed-hersenbarriere nauwelijks. Eliminatie: slechts ca 10% binnen de eerste 5 dagen met de urine waarvan 65% onveranderd, 35% als 2 inactieve metabolieten; ca 18% binnen 5 dagen met de faeces. Halfwaardetijd = gemiddeld 12 dagen (5-18 dagen).

Presentation

(als dihydrochloride) Concentraat voor infusievloeistof 2 mg/ml; flacon 5 ml, 10 ml, 12,5 ml, 15 ml.

Indications

Mammacarcinoom, zowel de lokale als de gemetastaseerde vorm. Non-Hodgkin lymfoom. Acute niet-lymfocytaire leukemie bij volwassenen.

Child Dosage

Over het gebruik van deze stof tijdens zwangerschap bij de mens bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid te beoordelen. Op grond van de farmacologische werkzaamheid is schadelijkheid bij gebruik tijdens zwangerschap en lactatie mogelijk. Mitoxantron is in dierproeven mutageen gebleken.

Contra Indications

Verminderde hartfunctie, ook in de anamnese. Eerdere behandeling met een maximale cumulatieve dosis van andere anthracyclinen zoals doxorubicine, daunorubicine of epirubicine.

Special Precautions

Beenmergdepressie kan ernstiger en langduriger zijn bij verzwakte patienten, bij voorafgaande chemo- of radiotherapie en bij leverfunctiestoornissen. Het bloedbeeld dient regelmatig te worden gecontroleerd i.v.m. beenmergremming, die ook na staken van de

Interactions

De cardiotoxiciteit wordt versterkt door voorafgaande bestraling in het mediastinale gebied of gebruik van doxorubicine, daunorubicine of epirubicine. Mitoxantron is onverenigbaar met heparine.

Adverse Reactions

Beenmergdepressie zoals leukopenie, anemie en trombocytopenie. Hartfalen en/of congestieve cardiomyopathie (vooral na een cumulatieve dosis van meer dan 160 mg/m2) die nog weken tot maanden na beeindiging van de behandeling manifest kan worden. Frequent: alopecia en maagdarmstoornissen zoals nausea, braken en diarree. Anorexie, dyspnoe, vermoeidheid en zwakte, koorts, gastro-intestinale bloedingen, aspecifieke neurologische bijwerkingen. Stomatitis. Soms hyperurikemie en veranderingen in laboratoriumwaarden zoals toename van de leverenzym-, serumcreatinine- en ureumspiegels. Na extravasatie kan weefselnecrose optreden.

Manufacturer

AHP Pharma 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Platinol 下一篇Novantrone

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位