设为首页 加入收藏

TOP

PARAPLATIN RTU:Karboplatin(一)
2013-07-11 17:49:11 来源: 作者: 【 】 浏览:2375次 评论:0

BRISTOL-MS

Etken Madde(ler):

Karboplatin

Piyasa Şekilleri:

450 mg/45 ml: 45 ml'lik 1 enjektabl flakon, 150 mg/15 ml: 15 ml'lik 1 enjektabl flakon, 50 mg/5 ml: 5 ml'lik 1 enjektabl flakon içeren ambalajlarda.

Kullanım Şekli:

Tek İlaç Tedavisi: Tek başına reküran over kanseri olan hastalarda 4 haftada bir haftanın 1. günü i.v. yoldan 360 mg/m2 dozda etkilidir. Ancak, genellikle nötrofil sayısı en az 2.000 ve trombosit sayısı da en az 100.000 oluncaya kadar tek başına intermittan uygulanmamalıdır. Siklofosfamid ile Kombinasyon Tedavisi: İlerlemiş over kanserlerinin kemoterapisinde, daha önce tedavi uygulanmamış hastaların tedavisi için kullanılacak etkili kombinasyon; karboplatin 300 mg/m2, i.v. yoldan, her 4 haftada bir, 1. gün, altı siklus+siklofosfamid 600 mg/m2, i.v. yoldan, her dört haftada bir, 1.gün, altı siklus. Karboplatinin siklofosfamid ile kombine olarak intermittan uygulanması için nötrofil sayısının en az 2.000, trombosit sayısının da en az 100.000 olması gerekir. Karboplatin genellikle 15 dakika veya daha uzun süren infüzyonlarla uygulanır. Böbrek Fonksiyon Yetersizliği Olan Hastalar: Kreatinin klirens değerleri 60 ml/dakikanın altında olan hastalarda kemik iliği supresyonu riski artar. Dozlar kemik iliği supresyonu derecesine göre hastanın toleransına bağlı olarak ayarlanır. Karboplatin dozu ayrıca Calvert Formülü ile de hesaplanabilir. Karboplatin %5 dekstrozsu veya %0.9 enjeksiyonluk sodyum klorür ile 0.5 mg/ml gibi çok daha düşük konsantrasyonlara seyreltilebilir.

 

Endikasyonları:

Epitelyal kaynaklı ilerlemiş over kanserlerinde; -birinci sıra terapi, -ikinci sıra terapi; diğer tedaviler yetersizse. Akciğer kanserlerinde.

Kontrendikasyonları:

Karboplatin, platin içeren bileşiklere allerjisi olanlarda kontrendikedir. Ağır miyelosupresyonu olan ve ağır böbrek fonksiyon bozukluğu olan (kreatinin klirensi <20 ml/dak) hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

Kemik iliği supresyonu (lökopeni, trombositopeni) doza bağlıdır ve böbrek fonksiyonuyla ilgilidir. Periferik kan sayımı tedavi sırasında ve tedaviden sonra sık sık kontrol edilmeli ve böbrek fonksiyonu izlenmelidir. Diğer miyelosüpresan ilaçlarla birlikte tedavide, kemik metastazına ve daha önceki tedavilere bağlı olarak kemik iliği yetersiz olan hastalarda, böbrek fonksiyonu bozulmuş olan hastalarda (<60 ml/dak), performansı iyi olmayan ve yaşlı hastalarda genellikle dozun azaltılması gerekir. Karboplatinin nefrotoksisite ve ototoksisite potansiyeli düşüktür. Ancak, aminoglikozidlerle ve diğer nefrotoksik ve ototoksik ajanlarla birlikte kullanımı böbrek ve işitme ile ilgili toksisite riskini arttırabil

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
首页 上一页 1 2 3 下一页 尾页 1/3/3
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇LEUKERAN:Klorambusil 下一篇ZOMETAIV FlakonNovartisEtken Ma..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位