设为首页 加入收藏

TOP

ZOMETAIV FlakonNovartisEtken Madde(ler:Zoledronik asit 4 mg(一)
2013-07-10 01:21:59 来源: 作者: 【 】 浏览:2157次 评论:0

Novartis

Etken Madde(ler:

Zoledronik asit 4 mg

Piyasa Şekilleri:

1 i.v. flakon ve 5 ml'lik çözücü 

ampul içeren ambalajlarda.

Kullanım Şekli:

Kemik metastazlarının tedavisi ve standart antineoplastik tedaviyle birlikte osteolitik lezyonlarının tedavisi: Erişkinler ve yaşlılar: Önerilen doz, her 3-4 haftada bir 4 mg Zometa’nın steril enjeksiyonluk su ile hazırlanmış ve daha sonra seyreltilmiş, 15 dakikalık bir i.v. infüzyon ile uygulanmasıdır. Maligniteye bağlı hiperkalsemi tedavisi: Erişkinler ve yaşlılar: Önerilen doz, 4 mg Zometa’nın steril enjeksiyonluk su ile hazırlanmış ve daha sonra seyreltilmiş, 15 dakikalık tek bir i.v. infüzyon ile uygulanmasıdır. Zometa uygulanmadan önce hastaların yeteri kadar hidrate olması sağlanmalıdır. Maligniteye bağlı hiperkalsemide tedavinin tekrarı: Başlangıçta tam yanıt veren ve nükseden veya başlangıç tedavisine direnç gösteren hastalar Zometa 8 mg ile 15 dakikalık tek bir i.v. infüzyon şeklinde tekrar tedavi edilebilirler. Ancak, ilk doza tam yanıt alabilmek için tedavinin tekrarlanmasından önce en az bir hafta geçmesi beklenmelidir. Nükse kadar medyan süresi 4 mg Zometa dozunda 30 gün, 8 mg dozunda 40 gündür. Tedaviye başlamadan önce hafiften ortaya değişen derecelerde böbrek bozukluğu gösteren hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.

Endikasyonları:

Standart antineoplastik tedaviyle birlikte solid tümörlerin osteolitik, osteoblastik ve karışık kemik metastazlarının ve multipl miyelomun osteolitik lezyonlarının ve maligniteye bağlı hiperkalsemi tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Zoledronik asit, diğer bifosfonatlar veya formülasyon içindeki yardımcı maddelerin herhangi birine karşı klinikte anlamlı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

Hastalar uygulamadan önce yeterince hidrate olmaları açısından değerlendirilmelidirler. Tedaviye başlandıktan sonra, serum kalsiyum, fosfat ve magnezyum düzeyleri, serum kreatinin gibi standart hiperkalsemi ile ilişkili metabolik parametreler dikkatle izlenmelidir. Hipokalsemi, hipofosfatemi ya da hipomagnezemi oluşursa, kısa vadeli destek tedavisi gerekli olabilir. Bifosfonatların böbrek fonksiyon bozukluğu raporlarıyla ilişkisi vardır. Bazı hastalarda serum kreatininde artış da ortaya çıkabilir. Tedavi sırasında kişisel risk faktörleri de dikkate alınarak böbrek fonksiyonu uygun bir şekilde takip edilmeli ve böbrek fonksiyonunda bozulma kanıtı gösteren hastalar, tedaviye devam edilmesinin olası yararların&#

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
首页 上一页 1 2 3 下一页 尾页 1/3/3
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇PARAPLATIN RTU:Karboplatin 下一篇IMMUCYST:Bacillus Calmette-Guer..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位