设为首页 加入收藏

TOP

ANTİ-EM:Dimenhidrinat 50mg
2013-06-12 14:26:12 来源: 作者: 【 】 浏览:1257次 评论:0

Adeka
Formüler > M.S.S > Bulantı ve Vertigo >Antihistaminikler >Dimenhidrinat

Önemli:

Bu ürün KONTROLE TABİ olup normal reçete ile verilerek reçete kayıt defterine kaydedilmesi gereken ürünlerdendir.

Etken Madde(ler):

Dimenhidrinat 50 mg

Piyasa Şekilleri:

20 tablet 

Kullanım Şekli:

Taşıt tutmalarına karşı seyahate çıkmadan 1/2 saat önce 1-2 tablet, gebelik kusmalarında sabahleyin 1-2 tablet. Çocuklarda yaş durumuna göre bu miktarın 1/2 veya 1/4'ü verilir.

Endikasyonları:

Deniz tutması, uçak tutması, tren, otomobil ve otobüs tutması, Meniere sendromu, Labirentit (Aural vertigo, pozisyonel vertigo, epidemik vertigo, labirente ait rahatsızlık).

Kontrendikasyonları:

Dimenhidrinata karşı aşırı duyarlılığı olanlarda ve yenidoğanda kontrendikedir.

Uyarılar:

Gebelikte kullanılmasına risk/yarar değerlendirilerek verilir. Dimenhidrinat anne sütüne düşük oranda da olsa geçer. Ayrıca dimenhidrinat anne sütünün azalmasına da yol açabilir. Emziren anneler ilacı kullanırken emzirmemelidir. Apandisit sancısının ortaya çıkmasını önleyebilir, stenozlu peptik ülser, prostatik hipertrofi, dar açılı glokom, bronşiyal astma ve kardiyak aritmide, ploroduodenal obstrüksiyon, mesane boynu obstrüksiyonunda dikkatle kullanılmalıdır. Ototoksik etkileri maskeleyebileceğinden ototoksik antibiyotiklerle birlikte kullanıldığında çok dikkatli olunmalıdır. Çocuklarda çok dikkatli kullanılmalıdır. Özellikle yüksek dozları çocuklarda halusinasyon, konvülziyon ve ölüme yol açabilir. Hafif uyku hali meydana getirebileceğinden hastalara motorlu araç kullanmamaları ve dikkat gerektiren işlerde çalışmamaları önerilmelidir.

Yan Etkileri:

Uyku hali, sinirlilik, yorgunluk, baş ağrısı, uykusuzluk (özellikle çocuklarda), kulak çınlaması, halsizlik, baş dönmesi, görme bozukluğu, palpitasyon, ağız-burun ve boğazda kuruluk, zor ve ağrılı ürinasyon, iştahsızlık, deri döküntüleri, bronşial sekresyonda koyulaşma, epigastrik rahatsızlık görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

Alkol, santral sinir sistemine depresan etkileri olan antihipertansifler (Klonidin, Guanabenz, Metil dopa), magnezyum sülfat, maprotilin, trisiklik antidepresanlar, antimuskarinikler, amantadin, haloperidol, fenotiyazinler, prokainamid, apomorfin, MAO inhibitörleri, ototoksik ilaçlar (sisplatin, paromomisin, salisilatlar, vankomisin) ile etkileşebilir. 

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇SANTAFER:FerroIII hidroksit pol.. 下一篇AZİTROTEK:Azitromisin dihi..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位