设为首页 加入收藏

TOP

PURINOL:Metenamin anhidrometilen sitrat (Helmitol) 615 mg, M
2013-06-09 14:05:22 来源: 作者: 【 】 浏览:938次 评论:0

Etken Madde(ler):

Metenamin anhidrometilen sitrat (Helmitol) 615 mg, Metenamin 250 mg

Piyasa Şekilleri:

70 g'lık efervesan granül 


Kullanım Şekli:

Günlük doz yemeklerden sonra ve yatmadan önce 2-4 ölçektir.


Endikasyonları:

Özellikle uzun süreli tedavi gerektiren piyelonefrit, sistit, piyelit ve diğer kronik üriner sistem enfeksiyonları ile beraber oluşan bakteriüride tedavi edici ve koruyucu olarak kullanılır. Ayrıca akut üriner sistem enfeksiyonlarında; enfeksiyon uygun antimikrobiyal ilaçlarla kontrol altına alındıktan sonra önleyici olarak tatbik edilir.

Kontrendikasyonları:

Böbrek ve karaciğer yetmezliğinde, ciddi dehidratasyon ve asidozda, mutlak endikasyon olmadıkça gebelikte, gut hastalığında kontrendikedir.

Uyarılar:

Anjina pektoriste, kalp rahatsızlığında, glokomlu ve parkisonlu hastalarda çok dikkatle kullanılmalıdır. Tedavi süresince hasta idrarının asitli olması gerektiğinden, bunun için verilen beslenme rejimi uygulanmalıdır. Proteus ve Pseudomonas gibi üre-parçalayıcılardan ileri gelen enfeksiyonların tedavisinde idrarın asidli olmasına dikkat edilmelidir. Gebelik süresince, mutlak endikasyon olmadıkça kullanılmamalıdır. İlacın çoğu süt ile geçebileceğinden emzirenlerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

Metenamin ile tedavi gören hastaların %3'ünden daha azında, ufak yan etkiler bildirilmiştir. Bunlar, bulantı, mide bozukluğu, hematüri, ağrılı idrar yapma ve deride kızartılar şeklinde kendini gösterir.

İlaç Etkileşimleri:

Karbonik anhidraz inhibitörleri idrarı alkalileştirdiklerinden bu tür maddeler, (örn. asetozolamin içeren ilaçlar) idrar yolları antiseptiği olan metenamin üzerinde etki yaparlar. Sülfonamidlerle tedavi gören hastalara da verilmemelidir. Çünkü oluşan formaldehit bazı sülfonamidlerle idrarda çözünmeyen tortuların ortaya çıkmasına neden olabilir. Diüretikler, (örn. tiyazid grubu) idrarı alkalileştirebileceğinden metenamin üzerinde etki yapabilirler. İdrarı alkalileştirecek sodyum bikarbonat ve sodyum sitrat içerikli içeceklerin de bu ilacın etkinliğini düşürebileceği bilinmelidir. Metenamin nedeni ile idrarda katekolaminlerin saptanmasını, fluoresans oluşturarak bozar. Ayrıca 5-Hidroksiindol asetik asid (5-HIAA) testinin sonuçlarını değiştirir. 17-Hidroksikortikosteroid testlerini etkiler, gebelerdeki idrarda estrojen tayin testlerini bozabilir.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇ZOLAX :Flukonazol 下一篇DİFESTOLJelMünir Şah..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位