设为首页 加入收藏

TOP

NUROFEN Cold&Flu:İbuprofen200 mg,Psödoefedrin HCl30 mg
2013-06-09 13:42:19 来源: 作者: 【 】 浏览:781次 评论:0

A. İbrahim

Etken Madde(ler): İbuprofen 200 mg, Psödoefedrin HCl 30 mg

Piyasa Şekilleri: 12 tablet, 24 tablet içeren blister ambalajlarda.

Kullanım Şekli: Yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda, başlangıç dozu olarak 2 tablet ve gerekirse her 4-6 saatte 1 veya 2 tablet şeklinde kullanılır. Günde 6 tabletten fazla kullanılmamalıdır. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı uygun değildir.

Endikasyonları: Grip, soğuk algınlığı veya sinüzit gibi hastalıklarda görülen burun tıkanıklığı, baş ağrısı, ateş, vücut ağrıları ve diğer ağrıların giderilmesinde kullanılır.

Kontrendikasyonları: Bileşimindeki maddelerden herhangi birine aşırı duyarlığı olanlarda kullanılmamalıdır. İbuprofen nedeniyle gastroduodenal ülseri olan hastalarda kullanılmamalıdır. Astım hastaları, salisilatlara ve diğer ağrı kesici/ateş düşürücü ilaçlara karşı alerjisi olanlar ve hamileler ancak kontrol altında kullanabilir. Karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olanlarda kullanılmamalıdır. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı uygun değildir.

Uyarılar: 7 günden daha uzun süre kullanılmamalıdır. Yüksek tansiyonu olanlar, kalp hastaları, şeker hastaları, tiroid hastaları ve prostat hipertrofisi olanlar kullanmamalıdır. İlacı alanlar araç ve taşıt kullanırken dikkatli olmalıdır. Gebelik kategorisi B’dir. Psödoefedrinin hamilelikte kullanımı hakkında spesifik veri bulunmadığından, gebelikte kullanımından kaçınılmalıdır. İbuprofen ve psödoefedrin az miktarda anne sütüne geçmektedir. Emziren annelerde ibuprofen ve psödoefedrin kullanımından kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri: Ciddi allerjik yan etkilere neden olabilir. Bu durumda ilaç kesilmelidir. Bulantı, kusma, ishal ya da kabızlık, karın ağrısı seyrekte olsa görülür. Hepatoksik etki potansiyeli vardır. Nadiren de olsa mide ağrısı, mide yanması ve ciltte kızarıklık olabilir. Bu durum ilacın kesilmesi ile düzelir. Serum transaminazlarının düzeyini yükseltir, su ve tuz retansiyonu yapabilir. Önerilen doz aşıldığı takdirde sinirlilik, sersemlik ve uykusuzluk yapar

İlaç Etkileşimleri: Antihipertansif ve antidepresanlarla kullanılmamalıdır. Diğer ağrı kesici ve ibuprofen içeren ilaçlar ile birlikte alınmamalıdır. MAO inhibitörleri ile birlikte alınmamalıdır. MAO inhibitörleri kullananlar, ilacı kestikten sonra 2 hafta beklemelidirler.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇TİENAM:İmipenem 500 m.. 下一篇KLAX:Klaritromisin

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位