设为首页 加入收藏

TOP

Creon
2015-02-04 10:43:28 来源: 作者: 【 】 浏览:691次 评论:0

Drug Class Description

Volwassenen: 5000-50.000 FIP-E lipase bij de hoofdmaaltijd en 5000-25.000 FIP-E lipase bij de overige maaltijden; zo nodig dosering verhogen op geleide van het klinisch beeld en de mate van vetresorptie; max. 10.000 FIP-E lipase/kg lichaamsgewicht per d

Generic Name

pancreatine

Drug Description

Pancreasenzymen bevorderen de afbraak en resorptie van vetten, koolhydraten en eiwitten. De pH-gevoelige enzymen zijn op een speciale manier met behulp van maagsapresistente lagen verwerkt in de toedieningsvorm, waardoor ze pas vrijkomen in de dunne darm bij een pH > 5,5-6,0. Werking: na 30-45 min.

Presentation

Per capsule met gereguleerde afgifte: pancreatine 150 mg, overeenkomend met lipase 10.000 FIP-E, amylase 8000 FIP-E, protease 600 FIP-E. Per capsule met gereguleerde afgifte ('Forte'): pancreatine 300 mg, overeenkomend met lipase 25.000 FIP-E, amylase 18.

Indications

Symptomatische behandeling van resorptie- en spijsverteringsstoornissen ten gevolge van exocriene pancreasinsufficientie.

Child Dosage

Dit geneesmiddel kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht of de zuigeling, overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt tijdens zwangerschap en lactatie.

Contra Indications

Ernstige leverfunctiestoornissen. Afsluiting van de galwegen, galblaasempyeem. Ileus. Eerste fase van een acute pancreatitis. Overgevoeligheid voor varkenseiwitten.

Special Precautions

Bij gebruik van pancreatine dient de patient voldoende gehydrateerd te zijn. Bij overgevoeligheid voor varkenseiwitten of een lactase-insufficientie moeten deze preparaten met grote voorzichtigheid worden toegediend. Bij kinderen met cystische fibrose die langdurig preparaten met hoge doses lipase gebruikten, zijn enkele geva llen gemeld van fibrotische veranderingen van het colon met stricturen en symptomen die duiden op gastro-intestinale obstructie. Bij onvoldoende effect, bv bij hypersecretie van maagzuur of bij te lage secretie van natriumwaterstofcarbonaat door de pancreas, kan gelijktijdige toediening (ten minste 30 min. voor de maaltijd) van een H2-receptorantagonist of een antacidum worden overwogen (geen calciumcarbonaat of magnesiumhydroxide).

Interactions

Antacida met calciumcarbonaat en/of magnesiumhydroxide verminderen de werkzaamheid van pancreatine.

Adverse Reactions

Maagdarmklachten. Allergische rhinitis, bronchospasmen (bij overgevoeligheid voor ingeademde varkenseiwitten). Indien langere tijd in de mond gehouden alvorens door te slikken, kunnen de preparaten tot irritatie van de mucosa leiden (ulceratie, stomatitis). Bij kinderen kunnen hoge doses huidirritaties rond de anus veroorzaken. Bij hoge doses: soms hyperuricosurie en hyperurikemie; stricturen van de dikke darm (coecumstenosen).

Manufacturer

Solvay Pharma 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Xarelto 10 mg filmomhulde table.. 下一篇Replagal 1 mg/ml concentraat vo..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位