设为首页 加入收藏

TOP

Xylocaine spray
2014-09-27 10:53:19 来源: 作者: 【 】 浏览:674次 评论:0

Drug Class Description

In KNO-heelkunde: anesthesie van neusslijmvlies en trommelvlies: 10-20 mg (1-2 verstuivingen); van de pharynx: 20-40 mg (2-4 verstuivingen) . In de verloskunde en tijdens narcose: max. 200 mg (= 20 verstuivingen). In de tandheelkunde: 10-50 mg (1-5 verstuivingen). De maximale dosis voor de gemiddelde volwassene (lichaamsgewicht 70 kg) bedraagt 200 mg (= 20 verstuivingen), is voor kinderen lager en dient te worden berekend aan de hand van het lichaamsgewicht.

Generic Name

lidocaine

Drug Description

Lokaal anaestheticum van het amidetype. Werking: binnen 1-5 min. Werkingsduur: 10-15 min. Kinetische gegevens: Resorptie: afhankelijk van dosis, duur en plaats van toediening. Passeert bloed-hersenbarriere. Metabolisering: grotendeels in de lever tot matig actieve metabolieten. Eliminatie: met de urine. T1/2el = 90-120 min.

Presentation

Spray 100 mg/ml; bevat 10 mg/verstuiving; 50 g.

Indications

Snelle verdoving van het slijmvlies bij KNO-ingrepen, in de verloskunde, mondchirurgie en traumatologie. Bij huid- en slijmvliesaandoeningen die gepaard gaan met pijn, branderigheid en jeuk.

Child Dosage

Dit geneesmiddel kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt tijdens zwangerschap. Slechts kleine hoeveelheden lidocaine komen terecht in de moedermelk. In therapeutische doseringen is er in het algemeen geen risico voor het kind.

Elderly Dosage

Behandeling: zuurstof, kunstmatige ademhaling en het hoofd omlaag. Ter bestrijding van convulsies: diazepam 5-10 mg i.v. Hypotensie behandelen met vocht + dopamine, asystolie met epinefrine en eventueel een pacemaker.

Contra Indications

Overgevoeligheid voor lokaal anaesthetica van het amidetype.

Special Precautions

Resorptie vanuit wondoppervlakken en slijmvliezen is relatief hoog, m.n. in de bronchiaalboom. Ook onder algemene anesthesie kunnen grotere hoeveelheden in de algemen circulatie terechtkomen; de afwezigheid van de slikreflex maakt immers het first pass e

Interactions

Toediening van lokaal anaesthetica met vasoconstrictoren leidt tot langere werkingsduur met lagere bloedspiegels van het anaestheticum. Toediening van heparine, prostaglandinesynthetaseremmers en plasmavervangers (m.n. dextranen) kan neiging tot bloeden na injectie van een lokaal anaestheticum vergroten. Onder antistolling is controle van stollingsstatus noodzakelijk, m.n. bij epidurale of subarachnoidale anesthesie vanwege het risico van aanprikken van een vat. Controle van de stollingsstatus kan nodig zijn na meervoudige medicatie met NSAID's.

Adverse Reactions

Overgevoeligheidsreacties komen zelden voor. Lokale irritatie, keelpijn, heesheid of stemverlies bij verdoving van het pharynxgebied. Ernstige bijwerkingen komen voor als gevolg van extreme overdosering of te snelle resorptie. De reacties doen zich voor in twee vormen, van het centrale zenuwstelsel en het hartvaatstelsel. Symptomen van het centrale zenuwstelsel uiten zich als spraakstoornissen, licht gevoel in het hoofd, duizeligheid, wazig zien en tremoren, gevolgd door sufheid, convulsies, bewusteloosheid en eventueel ademhalingsstilstand. De cardiovasculaire reacties uiten zich als hypotensie en depressie van het myocard. Zij kunnen zowel het gevolg zijn van hypoxie, veroorzaakt door convulsies en apnoe, als van een direct effect.

Manufacturer

Astra 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Entocort 下一篇Xylocaine Oogdruppels

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位