设为首页 加入收藏

TOP

Xylocaine/Epinefrine Injecties
2014-09-27 10:50:21 来源: 作者: 【 】 浏览:796次 评论:0

Drug Class Description

De dosering aanpassen aan leeftijd, gewicht en conditie van de patient. Infiltratieanesthesie bij kleine ingrepen 20-100 mg; geleidingsanesthesie: perifere zenuwblokkade 30-200 mg, blokkade in tenen/vingers 20-40 mg. Als lokaal anaestheticum max. 500 mg/keer. Voor het inspuiten de oplossing op lichaamstemperatuur brengen, daar het injecteren van de koude oplossing pijnlijk is.

Generic Name

lidocaine/epinefrine

Drug Description

Lokaal anaestheticum van het amidetype. Epinefrine verlengt de werking door het bewerkstelligen van lokale vasoconstrictie en is aangewezen voor behandelingen die gedurende langere tijd een bloedloos operatieterrein vereisen. Werking: snel. Werkingsduur: 1-2 uur. Kinetische gegevens: Metabolisering: grotendeels in de lever tot matig actieve metabolieten (lidocaine). Eliminatie: met de urine. T1/2el = 90- 120 min.

Presentation

(hydrochloride) Injectievloeistof 5 mg/ml + epinefrine 1:100.000; conserveermiddel methylparabeen 1 mg/ml en metabisulfiet; flacon 20 ml. Idem 10 mg/ml + epinefrine 1:100.000; conserveermiddel methylparabeen 1 mg/ml en metabisulfiet; flacon 20 ml. Idem 20

Indications

Infiltratie- en geleidingsanesthesie. epidurale anesthesie en sympathische zenuwblokkade.

Child Dosage

Dit geneesmiddel kan als lokaal anaestheticum, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt tijdens zwangerschap. Tijdens zwangerschap kan een paracervicaal block foetale bradycardie met acidose en hypoxie veroorzaken. Bij toepassing tijdens de partus dient men ermee rekening te houden dat lidocaine de placenta passeert. Bij overdosering kan foetale depressie niet worden uitgesloten.

Elderly Dosage

Behandeling: zuurstof, kunstmatige ademhaling en het hoofd omlaag. Ter bestrijding van convulsies: diazepam 5-10 mg i.v. Hypotensie behandelen met vocht + dopamine, asystolie met epinefrine en eventueel een pacemaker.

Contra Indications

Overgevoeligheid voor lokaal anaesthetica van het amide-type, voor het betreffende conserveermiddel of voor sulfiet. Deze injectievloeistoffen niet gebruiken bij anesthesie van organen met eindarterien, zoals vingers, tenen, neus, penis of oren en bij hypertensie, cardiovasculaire aandoeningen, diabetes mellitus, hyperthyreoidie in verband met de aanwezigheid van epinefrine.

Special Precautions

Voorzichtigheid is geboden bij ernstige lever- of nierfunctiestoornissen, bij verminderde cardiovasculaire reserve, bij slechte algehele conditie en bij partieel of totaal AV-block. Men dient rekening te houden met kruisovergevoeligheid met andere loka

Interactions

Potentiering van de cardiovasculaire effecten van epinefrine bij gebruik van tricyclische antidepressiva, digitalis, b-blokkers en anaesthetica zoals halothaan of cyclopropaan. Toediening van lokaal anaesthetica met vasoconstrictoren leidt tot langere werkingsduur met lagere bloedspiegels van het anaestheticum. Toediening van heparine, prostaglandinesynthetaseremmers en plasmavervangers (m.n. dextranen) kan neiging tot bloeden na injectie van een lokaal anaestheticum vergroten. Onder antistolling is controle van stollingsstatus noodzakelijk, m.n. bij epidurale of subarachnoidale anesthesie vanwege het risico van aanprikken van een vat. Controle van de stollingsstatus kan nodig zijn na meervoudige medicatie met NSAID's.

Adverse Reactions

Overgevoeligheidsreacties door het conserveermiddel of metabisulfiet. Ernstige bijwerkingen komen voor als gevolg van overdosering, te snelle resorptie en per abuis gegeven intravasculaire injectie. De reacties doen zich voor in twee vormen, van het centrale zenuwstelsel en het hartvaatstelsel. Symptomen van het centrale zenuwstelsel uiten zich als spraakstoornissen, licht gevoel in het hoofd, duizeligheid, wazig zien en tremoren, gevolgd door sufheid, convulsies, bewusteloosheid en eventueel ademhalingsstilstand. De cardiovasculaire reacties uiten zich als hypotensie en depressie van het myocard. Zij kunnen zowel het gevolg zijn van hypoxie, veroorzaakt door convulsies en apnoe, als van een direct effect.

Manufacturer

Astra 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Xylocaine viskeus 下一篇Xylocaine injecties

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位