设为首页 加入收藏

TOP

Caelyx
2014-07-04 10:39:21 来源: 作者: 【 】 浏览:591次 评论:0

Drug Class Description

Bij oncologische indicaties zijn dosering en doseringsfrequentie sterk individueel bepaald, aan wijzigingen onderhevig en afhankelijk van onder andere algemene toestand en bloedbeeld.

Generic Name

doxorubicine

Drug Description

Anthracycline antibioticum met oncolytische werking, geisoleerd uit een stam van Streptomyces peucetius. Verstoort het mitoseproces; de vroege profase door lage doses, de mitose door hoge doses. De nucleinezuursynthese (DNA, RNA) wordt geremd. Oraal toegediend niet werkzaam. Kinetische gegevens: Passeert de bloed-hersenbarriere niet. Eliminatie: met de faeces (40-50% na 7 dagen), 5% met de urine (in 5 dagen). Plasmahalfwaardetijd = i.v. 30 min. door opname in weefsels.

Presentation

(hydrochloride, liposomaal) Infusievloeistof (concentraat) 2 mg/ml; flacon 10 ml.

Indications

Meestal in combinatietherapie bij acute leukemie, maligne lymfomen en vele andere maligne tumoren, vooral gemetastaseerd mammacarcinoom, kleincellig bronchuscarcinoom, ovarium- en blaascarcinoom. Osteo-, Ewing- en wekedelen-sarcoom. Neuroblastoom, Wilms-tumor. Als monotherapie en profylaxe intravesicaal bij oppervlakkig blaascarcinoom.

Child Dosage

Uit waarnemingen bij de mens zijn aanwijzingen verkregen dat de stof schadelijk kan zijn voor de vrucht. In dierproeven is het middel schadelijk gebleken. Doxorubicine gaat over in de moedermelk. Gebruik tijdens zwangerschap en lactatie wordt ontraden.

Contra Indications

Verminderde hartfunctie, ook in de anamnese. Eerdere behandeling met een maximale cumulatieve dosis van andere anthracyclinen zoals daunorubicine, epirubicine of mitoxantron. Voor intravesicale toediening: blaastumor met urethravernauwing, waarbij catheterisatie niet mogelijk is; infectie van de urinewegen die niet op gebruikelijke therapie reageert.

Special Precautions

Het bloedbeeld dient regelmatig (iedere 2 weken) te worden gecontroleerd i.v.m. beenmergremming, die ook na staken van de therapie nog kan optreden. Op grond hiervan kan onderbreking van de behandeling, dosisaanpassing of verlenging van het therapie-vrij

Interactions

De cardiotoxiciteit wordt versterkt door voorafgaande bestraling in het mediastinale gebied of gebruik van mitoxantron, daunorubicine, epirubicine of andere cardiotoxische stoffen. Bij cyclofosfamidetherapie in het verleden kan het gebruik van doxorubicine exacerbaties van hemorragische cystitis veroorzaken.

Adverse Reactions

Beenmergdepressie zoals leukopenie, anemie en trombocytopenie 10-14 dagen na toediening. Hartfalen en/of congestieve myopathie (vooral na cumulatieve doses van meer dan 550 mg/m2) die nog weken tot maanden na beeindiging van de behandeling manifest kan w

Manufacturer

Schering-Plough 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Yondelis oplossing voor infusie 下一篇Cystadane, 1 g poeder voor oraa..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位