设为首页 加入收藏

TOP

Betaferon
2014-11-06 12:41:42 来源: 作者: 【 】 浏览:790次 评论:0

Drug Class Description

Antivirale og immunregulerende egenskaper. De biologiske responsmodifiserende egenskaper til interferon beta-1b formidles gjennom interaksjon med spesifikke reseptorer på celleoverflaten. Binding til disse reseptorer starter en produksjon av en rekke substanser som en tror er mediatorer av den biologiske effekten av interferon beta-1b. Interferon beta-1b nedsetter bindingsaffiniteten og øker samtidig internaliseringen og nedbrytningen av interferon-gamma-reseptorene, øker også den suppressive effekten av de mononukleære celler i blodet.

Generic Name

Interferon beta-1b

Drug Description

Høyrenset, frysetørret protein med 165 aminosyrer. Fremstilt ved rekombinant DNA-teknikk vha. en E. coli-stamme. Skiller seg strukturelt fra humant interferon beta ved at serin har erstattet cystein i posisjon 17, metionin mangler i posisjon 1, og ved at det mangler karbohydratkjeder.

Presentation

INJEKSJONSSUBSTANS 8 mill. IE/ml: Hvert sett inneh.: I) Hetteglass: Interferon beta-1b biosynt. 9,6 mill. IE, humant albumin 15 mg, glukose 15 mg. II) Hetteglass: Natriumklorid 10,8 mg, vann til injeksjon til 2 ml.

Indications

Multippel sklerose, for å redusere hyppighet og alvorlighetsgrad av eksacerbasjoner hos oppegående pasienter med den attakkpregede sykdomsform («relapsing-remitting» MS), karakterisert ved minst to anfall med neurologisk dysfunksjon innenfor siste 2 år, etterfulgt av full eller partiell remisjon.

Adult Dosage

Anbefalt dose 8 mill. IE (0,25 mg) tilsv. 1 ml av den ferdig tilberedte oppløsningen gis s.c. 1 gang annenhver dag. Optimal dosering er ikke klarlagt. Behandlingen anbefales ikke for pasienter som har hatt færre enn 2 attakker i løpet av de 2 siste årene. En kan på nåværende tidspunkt ikke si hvor lenge en pasient bør behandles.

Effekt utover 2 års behandling er ikke tilstrekkelig dokumentert. Etter 2 år bør det gjøres en fullstendig klinisk undersøkelse hos samtlige pasienter, og legen skal i hvert tilfelle avgjøre om behandlingen bør fortsette over lengre tid. Dersom pasienten ikke responderer på behandlingen, f.eks. om sykdommen stadig forverres i løpet av en 6-måneders periode eller om det i tillegg til behandling med interferon beta-1b kreves behandling med ACTH eller kortikosteroider i 3 kurer eller mer i løpet av en 1-års periode, skal behandlingen avbrytes. Øvrige moderate til alvorlige bivirkninger kan kreve modifisering av doseringen av interferon beta-1b eller at behandlingen avbrytes. Det er påvist nøytraliserende antistoff mot interferon beta-1b. Denne utviklingen er assosiert med redusert klinisk effekt etter 18-24 måneder.

Child Dosage

Interferon.

Elderly Dosage

Se Kontraindikasjoner. Overgang i placenta: Det er ikke kjent om interferon beta-1b kan forårsake fosterskade ved bruk hos gravide eller om det kan virke inn på den humane reproduksjonsevne. I kontrollerte kliniske studier er det blitt rapportert om spontanaborter hos MS-pasienter behandlet med interferon beta-1b. I dyrestudier (Rhesusaper) har det vist seg å være embryotoksisk og gi opphav til fosterdød ved høye doser. Kvinner i fertil alder må bruke sikker prevensjon. Dersom pasienten blir gravid eller planlegger graviditet mens hun tar preparatet, må hun informeres om mulig risiko og det anbefales å avbryte behandlingen. Overgang i morsmelk: Det er ikke kjent om interferon beta-1b utskilles i morsmelk. Pga. muligheten for alvorlige bivirkninger hos barn som får morsmelk bør det tas en avgjørelse om en skal avslutte ammingen eller behandlingen.

Contra Indications

Graviditet, overfølsomhet for naturlig eller rekombinant interferon beta eller for humant albumin, alvorlige depressive lidelser og/eller selvmordstanker, ikke-kompensert leversykdom, epilepsi som ikke er tilfredsstillende kontrollert gjennom behandling.

Special Precautions

Skal gis med forsiktighet til pasienter med krampetilstander, depressive lidelser, pasienter som behandles med antiepileptika eller lider av hjerte- og karsykdom. Pasienter som behandles med preparatet skal informeres om at depressive lidelser og selvmordstanker kan være mulige bivirkninger av behandlingen og at i så tilfelle må en snarest ta kontakt med sin lege. I sjeldne tilfeller kan disse symptomene resultere i selvmordsforsøk. Før behandling starter bør det utføres differensialtelling av hvite blodlegemer, samt bestemmelse av ASAT- og ALAT-nivåer, dette bør gjentas med regelmessige intervaller. Forsiktighet skal utøves ved administrering av preparatet til pasienter med benmargssuppresjon. Pasienter som utvikler nøytropeni skal nøye overvåkes mht. utvikling av feber og infeksjon.

Dersom pasienten opplever forandringer i huden, skal legen kontaktes før behandlingen fortsetter. Reaksjoner på injeksjonsstedet og frekvensen av influensalignende symptomer avtar med tiden. Opptrer det alvorlige reaksjoner skal behandlingen med preparatet avbrytes og det skal iverksettes hensiktsmessig medisinsk behandling. Det er viktig at injeksjonsteknikken repeteres jevnlig av lege eller sykepleier, spesielt dersom pasienten har hatt reaksjoner på injeksjonsstedet. Det finnes ingen opplysninger vedrørende behandling av pasienter med nedsatt nyrefunksjon, nyrefunksjonen bør derfor kontrolleres nøye. Bør ikke gis til personer under 18 år, da det ikke foreligger opplysninger fra disse aldersgrupper.

Interactions

Behandling av eksacerbasjoner med kortikosteroid eller ACTH i opp til 28 dager ble godt tolerert av pasienter som fikk interferon beta-1b. Samtidig bruk av andre immunmodulatorer anbefales ikke. Interferoner kan redusere aktiviteten av cytokrom P-450 både hos mennesker og dyr. Det bør derfor vises forsiktighet, når interferon beta-1b gis sammen med legemidler som har en smal terapeutisk indeks og som er avhengig av det hepatiske cytokrom P-450-systemet for clearance, f.eks. antiepileptika.

Manufacturer

Schering AG

Updated

25 August 2009 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Vancocin 下一篇Zocor

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位