设为首页 加入收藏

TOP

Vincristine
2014-06-06 12:08:08 来源: 作者: 【 】 浏览:911次 评论:0

Drug Class Description

Ikke helt klarlagt. In vitro-undersøkelser av cancerceller viser at vinkristin stanser celledelingen i metafase. Tross strukturell likhet med vinblastin synes virkningsmekanismen å være forskjellig.

Generic Name

Vinkristin

Drug Description

Vincaalkaloid. Sulfatsaltet av vinkristin. Brukes ved en rekke maligne neoplastiske sykdommer.

Presentation

INJEKSJONSVÆSKE 1 mg/ml: 1 ml inneh.: Vincristin. sulf. 1 mg, mannitol. 100 mg, aqua ad iniect. ad 1 ml.

Indications

Akutt leukemi. I kombinasjon med andre cytostatika ved Hodgkins sykdom, lymfosarkom, reticulumcellesarkom, rhabdomyosarkom, neuroblastom og Wilms tumor.

Adult Dosage

Absolutt nøyaktighet må utvises ved beregning av dose og administrering av denne, da overdosering kan få meget alvorlige eller fatale konsekvenser. Vinkristin kan gis som i.v. injeksjon, eller som infusjon fortynnet i glukoseoppløsning 50 mg/ml eller natriumkloridoppløsning 9 mg/ml. Administreres med ukentlige intervaller. Dosen skal tilpasses kroppsvekt eller kroppsoverflaten.

Vanlig dose ved akutt leukemi: Barn: Ukentlig dose 2 mg/m 2 kroppsoverflate. Dosen skal ikke økes etter at respons er oppnådd, og remisjon kan oppnås med redusert dose.

Voksne: Ukentlig i.v. dose 1,4 mg/m 2 kroppsoverflate eller som infusjon i fortynnet oppløsning. Advarsel! Vinkristin bør bare administreres av personer med erfaring i behandling med cytotoksisk kjemoterapi. Det er meget viktig å forsikre seg om at sprøyten er korrekt plassert i venen før noe av løsningen injiseres. Hvis noe lekker ut til omliggende vev, kan det forårsake kraftig irritasjon. Injeksjonen skal da avbrytes umiddelbart, og det resterende injiseres i en annen vene.

Child Dosage

Cytostatikum.

Elderly Dosage

Vinkristin bør ikke benyttes hos pasienter som kan bli gravide med mindre den forventede nytte oppveier den potensielle risiko. Det er ikke utført tilstrekkelige reproduksjonsstudier hos dyr, og det foreligger ikke fullgode opplysninger om teratogenitetspotensial eller andre virkninger på fosteret. Ammende mødre skal ikke benytte vinkristin.

Contra Indications

Intratekal administrering av vinkristin er vanligvis fatal. Se Forsiktighetsregler.

Special Precautions

Det er svært viktig at de angitte forsiktighetsregler studeres nøye før preparatet brukes. Cytostatikaindusert akutt urinsyrenefropati er også rapportert i forbindelse med vinkristin. Hos pasienter med leukopeni eller en kompliserende infeksjon skal fortsatt administrering nøye vurderes.

Ved diagnosen leukemi i sentralnervesystemet kan det bli nødvendig med annen kjemoterapi, da vinkristin ikke synes å passere blod-hjernebarrieren i tilstrekkelig grad. Vinkristin må ikke gis intratekalt. Spesiell stor oppmerksomhet kreves med hensyn til dosering og neurologiske bivirkninger, når preparatet gis til pasienter med preeksisterende neuromuskulær sykdom, og når andre potensielt neurotoksiske substanser brukes samtidig.

Interactions

Allopurinol kan øke hyppigheten av cytotoksisk benmargsdepresjon. Mekanismen er ikke klarlagt. Neurotoksisiteten kan virke additivt sammen med andre stoffer som virker på det perifere nervesystem. Vinkristin synes å øke maligne cellers opptak av metotreksat, noe som har vært utnyttet i høydose metotreksat terapi.

Adverse Reactions

De fleste bivirkningsreaksjoner er doseavhengige og forsterkes ved overdosering. Det finnes foreløpig intet spesifikt antidot til vinkristin. Folsyre er blitt benyttet ved behandling av overdosering. Intravenøse injeksjoner med 15 mg folsyre kan gis med 3 timers intervaller i 24 timer, deretter hver 6. time i minst 48 timer. Terapeutisk tiltak bør rettes mot forebyggelse av effekter som følge av adekvat sekresjon av ADH, med restriktivt væskeinntak og om nødvendig bruk av diuretikum som virker på Henles slynge og distale tubuli. Antikonvulsiva, f.eks. fenobarbital, kan være aktuell som krampeprofylakse og laksantia for å forhindre ileus. Det anbefales rutinemessig intensiv overvåkning, med daglig kontroll av hematologiske variabler som indikator for ev. transfusjonsbehov.

Manufacturer

Faulding

Updated

20 August 2009 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Bisolvon 下一篇Nitrolingual

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位