设为首页 加入收藏

TOP

PARAPLATIN 50,150,450, solutie injectabila(一)
2013-07-11 17:48:08 来源: 作者: 【 】 浏览:2691次 评论:0

Compozitie: Fiecare flacon de Paraplatin 50 contine 50 mg carboplatin si apa sterila pentru injectii. Fiecare flacon de Paraplatin 150 contine 150 mg carboplatin si apa sterila pentru injectii. Fiecare flacon de Paraplatin 450 contine 450 mg carboplatin si apa sterila pentru injectii.

Forma de prezentare: Solutie pentru administrare i.v. gata pentru folosire in flacoane continand 50, 150 respectiv 450 mg substanta activa.

Actiune terapeutica: Agent antineoplazic.

Indicatii: Paraplatin este indicat in tratamentul cancerului ovarian avansat de origine epiteliala, astfel: terapie de prima linie; terapie de linia a doua dupa esecul altor scheme terapeutice. Paraplatin este, de asemenea, indicat in tratamentul cancerelor pulmonare cu celule mici (small cell) si in cancerele cu celule scuamoase de cap si gat.

Contraindicatii: Paraplatin este contraindicat in cazul pacientilor cu functia renala sever alterata si nu trebuie administrat pacientilor cu mielodepresie severa. Este, de asemenea, contraindicat pacientilor cu antecedente alergice la carboplatin sau alte produse continand platina.

Precautii: Functia renala si hematopoieza trebuie atent monitorizate. Trebuie efectuata hemograma la inceputul tratamentului si apoi saptamanal pentru a stabili momentul atingerii valorilor minime, in functie de care se vor face ajustarile dozelor. Sunt, de asemenea, necesare examene neurologice. Sarcina: Siguranta administrarii medicamentului in timpul sarcinii nu a fost stabilita. Experimental, s-a demonstrat potentialul embriotoxic si mutagenic al Paraplatin. Alaptarea: Nu se cunoaste daca Paraplatin este excretat in laptele matern. Avand in vedere ca numeroase medicamente sunt excretate in laptele uman si ca Paraplatin poate produce efecte nocive serioase la sugari, trebuie luata decizia de a intrerupe alaptarea in functie de importanta tratamentului pentru mama.

Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni: Utilizarea Paraplatin in combinatie cu alte medicamente mielodepresive trebuie eva luata cu grija, acordand atentie deosebita dozelor si intervalelor de timp prentru a reduce efectele cumulative.

Atentionari: Paraplatin trebuie administrat sub supravegherea unui medic specialist. Mijloacele terapeutice adecvate, supravegherea si controlul complicatiilor sunt la indemana numai in servicii cu experienta si dotare adecvata. Mielodepresia asociata administrarii Paraplatin este strans legata de clearance-ul renal. Mielodepresiile grave si prelungite pot aparea la pacientii cu functia renala alterata sau aflati sub alte tratamente potential nefrotoxice. Functia renala trebuie atent eva luata inaintea si in timpul tratamentului. In mod obisnuit, Paraplatin nu trebuie administrat mai frecvent decat o data pe luna. Administrarea Paraplatin poate cauza trombocitopenie, leucopenie si anemie, de unde necesitatea monitorizarii hematologice in timpul si dupa tratament. In cazuri severe de mielodepresie pot fi necesare transfuzii. Paraplatin poate cauza greata si varsaturi. Tratamentul profilactic antiemetic s-a dovedit eficace in reducerea incidentei si severitatii acestora. Paraplatin poate afecta functia renala. Cu toate ca posibilitatea toxicitatii aditive nu a fost suficient documentata, nu este totusi indicat tratamentul concomitent cu aminoglicozide sau alti compusi nefrotoxici. Ca si alte produse care contin platina, Paraplatin poate induce aparitia reactiilor alergice. Ast

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
首页 上一页 1 2 3 4 下一页 尾页 1/4/4
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇LEUKERAN, tablete, tablete 下一篇没有了

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位