设为首页 加入收藏

TOP

HUMIRA 40 mg (sol inj 40 mg (napl.skl.pero) 2x0,8 ml)
2014-05-25 16:55:20 来源: 作者: 【 】 浏览:496次 评论:0
ŠÚKL kód: 37218
Držiteľ: Abbott Laboratories Ltd. | Kód: ABB-1 | Štát: GB | zobraziť všetky lieky tohto držiteľa
Lieková forma: SOL INJ - Injekčný roztok

Upozornenie

Niektoré informácie sú podľa zákona dostupné len odborníkom.

 






     


Lekársky predpis Do rúk lekára Parenterálne


Popis a určenie

Humira je určená na liečbu reumatoidnej artritídy, psoriatickej artritídy, polyartikulárnej juvenilnej idiopatickej artritídy, ankylozujúcej spondylitídy, Crohnovej choroby a psoriázy. Je to liek, ktorý zmierňuje zápalový priebeh týchto ochorení. Liečivo adalimumab je ľudská monoklonálna protilátka, vytváraná bunkovými kultúrami. Monoklonálne protilátky sú bielkoviny, ktoré rozpoznávajú a viažu sa na iné osobitné bielkoviny. Adalimumab sa viaže na špecifickú bielkovinu (tumor nekrotizujúci faktor alebo TNFα), ktorá je prítomná vo zvýšenej koncentrácii pri zápalových ochoreniach, ako sú reumatoidná artritída, psoriatická artritída, ankylozujúca spondylitída, Crohnova choroba a psoriáza.
Reumatoidná artritída - Humiru je možné použiť aj na liečbu ťažkej, aktívnej a progresívnej reumatoidnej artritídy bez predchádzajúcej liečby metotrexátom. Bolo dokázané, že Humira spomaľuje poškodenie kĺbovej chrupavky a kosti spôsobené ochorením a zlepšuje fyzické funkcie.
Polyartikulárna juvenilná idiopatická artritída - Najprv môžete dostávať iné lieky modifikujúce chorobu, ako je metotrexát. Ak u Vás tieto lieky nevyvolali dostatočnú odpoveď, dostanete na liečbu Vašej polyartikulárnej juvenilnej idiopatickej artritídy Humiru.
Psoriatická artritída -  Humira spomaľuje poškodenie chrupavky a kosti kĺbov zapríčinené ochorením a zlepšuje fyzickú funkciu.
Ankylozujúca spondylitída - Ak máte ankylozujúcu spondylitídu, budete najprv dostávať iné lieky. Ak u Vás tieto lieky nevyvolajú uspokojivú odpovedať, na zmiernenie znakov a príznakov Vášho ochorenia dostanete Humiru.
Crohnova choroba - Ak máte Crohnovu chorobu, budú Vám najprv podávané iné lieky. Ak nebudete dosť dobre reagovať na liečbu týmito liekmi, dostanete na zmiernenie znakov a príznakov Vášho ochorenia Humiru.
Psoriáza - Ak máte stredne ťažkú až ťažkú plakovú psoriázu, budú Vám najprv podávané iné lieky alebo napr. fotoliečba. Ak nebudete dosť dobre odpovedať na tieto liečby, dostanete na zmiernenie znakov a príznakov Vašej psoriázy Humiru.


Spôsob použitia

Reumatoidná artritída - Odporúčaná dávka Humiry pre dospelých s reumatoidnou artritídou je 40 mg adalimumabu, podávaného subkutánnou injekciou v jednej dávke každý druhý týždeň. U pacientov, u ktorých došlo pri monoterapii k zníženiu odpovede, môže byť prospešné zvýšenie dávkovacieho režimu na 40 mg adalimumabu každý týždeň.
Psoriatická artritída a ankylozujúca spondylitída - Odporúčaná dávka Humiry u pacientov s psoriatickou artritídou alebo ankylozujúcou spondylitídou je 40 mg adalimumabu, podávaného subkutánnou injekciou v jednej dávke každý druhý týždeň. Pokračovanie liečby sa má
starostlivo prehodnotiť u pacienta, ktorý v priebehu tohto obdobia na liečbu neodpovedá.
Crohnova choroba - Odporúčaný úvodný dávkovací režim Humiry u dospelých pacientov s ťažkou Crohnovou chorobou je 80 mg v týždni 0 nasledovaný 40 mg v týždni 2. V prípade, že je potrebná rýchlejšia odpoveď na liečbu, môže sa s vedomím možnosti výskytu vyššieho rizika nežiaducich účinkov na začiatku liečby použiť režim 160 mg v týždni 0 a 80 mg v týždni 2 (dávka môže byť podaná ako štyri injekcie v jeden deň alebo ako dve injekcie denne počas dvoch po sebe nasledujúcich dní). Odporúčaná dávka po úvodnej liečbe je 40 mg každý druhý týždeň, podaná subkutánnou injekciou. Niektorí pacienti, u ktorých došlo k poklesu odpovede na liečbu, môžu mať prínos zo zvýšenia dávky na 40 mg Humiry každý týždeň. Niektorí pacienti, ktorí neodpovedali na liečbu do 4 týždňa, môžu mať prínos z udržiavacej liečby pokračujúcej až do 12 týždňa.
Psoriáza - Odporúčané dávkovanie Humiry u dospelých pacientov je úvodná dávka 80 mg podaných subkutánne, po uplynutí jedného týždňa od úvodnej dávky sa podáva 40 mg subkutánne každý druhý týždeň. Pokračovanie liečby po 16 týždňoch sa má starostlivo zvážiť u pacienta, ktorý v tomto časovom intervale na liečbu neodpovedal.
Deti a mladiství (vo veku 13 až 17 rokov) - Odporúčaná dávka Humiry u pacientov s polyartikulárnou juvenilnou idiopatickou artritídou vo veku
13 a viac rokov je 40 mg adalimumabu podávaných každý druhý týždeň v jednej dávke vo forme subkutánnej injekcie. Dostupné údaje naznačujú, že klinická odpoveď sa zvyčajne dosiahne v priebehu 12 týždňov liečby.


Účinné látky
adalimumab
Indikačná skupina
59 - Imunopreparáty

Anatomicko-terapeuticko-chemická (ATC) klasifikácia produktu
L Antineoplastiká a imunomodulátory
L04 Imunosupresíva
L04A Imunosupresíva
L04AB Inhibítory tumor nekrotizujúceho alfa faktora (TNF-alfa)
L04AB04 Adalimumab

Kompletné členenie skupiny Kompletné členenie skupiny "L04AB04"
Všetky lieky patriace do skupiny Všetky lieky patriace do skupiny "L04AB04"


Všeobecné informácie vzťahujúce sa k produktu
Registračné číslo: EU/1/03/256/008
Stav registrácie: -
Platnosť registrácie: Platná
Typ registrácie: EU - Európska
Exspirácia: 18


 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇HUMIRA 40 mg (sol inj 2x0,8 ml/.. 下一篇Enbrel, Injektionssubstans I+II..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位