Tripharma
Etken Madde(ler):
Ginkgo glikozidleri9.6 mg
Piyasa Şekilleri:
20 film tablet, 50 film tablet içeren blister ambalajlarda.
Kullanım Şekli:
Demans sendromunda günde 3 kez 1-2 tablettir. Tedavinin süresi semptomların şiddetine bağlıdır ve bu kronik hastalıkta en az 8 hafta sürmelidir. 3 aylık bir tedaviden sonra, tedavinin devam edip etmeyeceği kontrol edilmelidir. Periferik arteriyel oklüzif hastalık, vertigo, kulak çınlamasında günde 3 kez 1 tablet veya günde 2 kez 2 tablet verilir ve ağrısız yürüme mesafesinin iyileştirilmesi minimum 6 haftalık tedavi gerektirir.
Endikasyonları:
Organik beyin sendromuna bağlı olarak gelişen serebral performans bozukluklarının (major semptom olarak görülen demans sendromların genel tedavisi çerçevesinde) semptomatik tedavisinde, hafıza zayıflığı, konsantrasyon bozukluğu, ruhsal uyum bozuklukları, baş dönmesi, kulak çınlaması, başağrısında kullanılır. Primer hedef grup, primer dejeneratif demans, vasküler demans ve her ikisinin miks formlarındaki demans sendromları olan hastalardır. Periferik arteriyel oklüzif hastalıklarda Fontaine stage II (intermittan klodikasyon)'de ağrısız yürüme mesafesinin iyileştirilmesinde kullanılır. Vasküler veya involüsyona bağlı vertigo, kulak çınlaması.
Kontrendikasyonları:
Bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kullanılmamalıdır.
Uyarılar:
Serebral endikasyonlarda tedaviye başlamadan önce, patolojik semptomların spesifik bir tedavi gerektiren herhangi bir nedene bağlı olup olmadığı belirlenmelidir. Gebelerde kullanılması önerilmez.
Yan Etkileri:
Çok az sayıda hastada hafif gastrointestinal rahatsızlık, başağrısı, alerjik deri reaksiyonları gözlenmiştir. |