设为首页 加入收藏

TOP

GLUCOTROL XLKontrollü Salım TabletiPfizerEtken Madde(ler:Gli(一)
2013-07-13 22:38:17 来源: 作者: 【 】 浏览:1962次 评论:0

Pfizer


Etken Madde(ler:

Glipizid

Piyasa Şekilleri:

10 mg: 20 kontrollü salım tableti, 2.5 mg: 20 kontrollü salım tableti, 5 mg: 20 kontrollü salım tableti içeren yüksek densite polietilen şişelerde.

Kullanım Şekli:

Herhangi bir hipoglisemik ajanda olduğu gibi dozaj vakaya göre ayarlanmalıdır. Başlangıç dozu; Glucotrol XL'in önerilen başlama dozu kahvaltıyla birlikte 5 mg/gün'dür. 65 yaş üstü hastalarda tedaviye 2,5 mg/gün ile başlanmalıdır. Titrasyon; doz ayarlamaları, kan glukoz cevabına bağlı olarak düzenli bir şekilde 2,5 veya 5 mg'lık artışlarla yapılmalıdır. Titrasyon basamakları arasında en az bir kaç gün geçmelidir. Glipizid'e kararlı hal plazma düzeylerine GLUCOTROL XL ile 5. günde ulaşılmıştır. Yaşlı hastalar (>65 yaş) 1-2 gün daha fazla bir süreye gerek duyabilir. İdame: Günde tek doz etkili bir şekilde idame tedavisi sağlar. Önerilen en yüksek doz, maksimum kan glukozu düşürücü etkisi bu düzeyde gözlendiğinden 20 mg'dır. Hızlı salınan Glipizid'i günde 5 ila 20 mg arasında alan hastalar, GLUCOTROL XL'in en yakın eşdeğer günlük total dozuna emniyetle geçebilirler. Tedavi süresince kan ve idrar glukoz testleri yapılmalı ve diyet uygulanmalıdır.

 

Endikasyonları:

Tek başına uygun diyet rejiminin başarılı olmadığı insüline bağımlı olmayan diyabetiklerde (Tip II) diyete ilave olarak endikedir.

Kontrendikasyonları:

Glipizide aşırı duyarlılığı olduğu bilinenler, Tip I (insüline bağımlı) diyabet, özellikle juvenil diyabet, ketoasidotik diyabet, pre-koma diyabetlilerde ve ciddi böbrek veya karaciğer yetmezliğinde kontrendikedir.

Uyarılar:

Glipizid GITS'in de içinde bulunduğu tüm sulfonilüre ilaçları koma ile sonuçlanabilen ve hospitalizasyon gerektiren ciddi hipoglisemi yapabilme özelliğindedir. Uzun etkili tüm sulfonilürelerle olduğu gibi glipizid GITS terapisi ile birlikte görülen hipoglisemi uzayabilir. Ciddi hipoglisemi görülen hastalar uygun glukoz tedavisi ile kontrol altında tutulmalı ve en az 48 saat boyunca izlenmelidir. Kahvaltıyı da içeren düzenli ve zamanında karbonhidrat alımı, bir öğün atlandığında veya yeterli miktarda yemek yenmediğinde veya karbonhidrat alım dengesi bozulduğunda oluşabilecek hipoglisemik olaylardan kaçınılması için önemlidir. Böbrek ve karaciğer yetmezliği glipizidin kullanım kapasitesini etkiliyebilir ve karaciğer yetmezliği glukoneoje

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
首页 上一页 1 2 3 下一页 尾页 1/3/3
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇NOVONORMTabletNovo NordiskEtken.. 下一篇DIAMICRON MR:Gliklazid 30 mg

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位