设为首页 加入收藏

TOP

LORABID:Lorakarbef
2013-06-12 14:37:42 来源: 作者: 【 】 浏览:1600次 评论:0

Etken Madde(ler):

Lorakarbef

Piyasa Şekilleri:

200 mg: 10 kapsül 
400 mg: 10 kapsül 

Kullanım Şekli:

Erişkinlerde (13 yaş ve üzeri): Akut bronşit, 2x200-400 mg 7 gün; kronik bronşit akut alevlenmesi, 2x400 7 gün; pnömoni, 2x400 mg 14 gün; farenjit ve tonsilit, 2x200 mg 10 gün; sinüzit, 2x400 mg 10 gün; sistit, 1x200 mg 7 gün; piyelonefrit, 2x400 mg 14 gün 12 saat ara ile kullanılır. Çocuklarda (6 ay-12 yaş): Akut otitis media, 30 mg/kg/gün (2 eşit doza bölünerek) 10 gün; farenjit ve tonsilit, 15 mg/kg/gün (2 eşit doza bölünerek) 10 gün; impetigo, 15 mg/kg/gün (2 eşit doza bölünerek) 7 gün kullanılır.

Endikasyonları:

Duyarlı mikroorganizmaların rol oynadığı, solunum yolları enfeksiyonları (bronşit, kronik bronşitin akut alevlenmeleri, pnömoni, farenjit ve tonsillit gibi); orta kulak enfeksiyonu, sinüzit, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ve idrar yolları enfeksiyonlarının (sistit ve piyelonefrit gibi) tedavilerinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Lorakarbef ve sefalosporin grubu antibiyotiklere karşı duyarlı kişilerde kullanılması kontrendikedir.

Uyarılar:

Tedaviye başlamadan önce hastaların lorakarbef, sefalosporin ve penisilinlere ait önceden bilinen duyarlılıkların varlığı soruşturulmalıdır. Bu antibiyotik grupları arasında çapraz alerji söz konusu olduğundan sefalosporin türevi olan lorakarbef de penisilinlere duyarlı kişilerde dikkatle kullanılmalıdır. Kullanımı sırasında herhangi bir alerjik reaksiyon görülürse ilaç hemen kesilmelidir. Ciddi aşırı duyarlılık reaksiyonları; epinefrin, antihistaminikler, kortikosteroidler, presör aminler kullanımı ve i.v. sıvı tedavisi ile trakeal entübasyonu gerektirebilir. Uzun süreli kullanımı sonucu duyarlı olmayan mikroorganizmalar üreyebilir. Bu nedenle hasta dikkatle izlenmeli ve bir süperenfeksiyon oluşumunda gerekli tedaviye hemen başlanmalıdır. Geniş spektrumlu antibiyotiklerin psödomembranöz kolite neden olabileceği bildirildiğinden kullanım sırasında bu yönden dikkatli olunmalıdır. Lorabid böbrek yetmezliği olanlarda dikkatli kullanılmalı ve günlük doz kreatinin klirensi 50 ml/dakikanın altında olan hastalarda gerektiği oranda azaltılmalıdır. Gebelik kategorisi B'dir. Hamile kadınlarda yeterli ve iyi kontrol edilmiş çalışmalar yoktur. anne sütüne geçip geçmediği tespit edilememiştir. Emzirenlerde kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

Lorakarbef tedavisinde görülen yan etkiler diğer oral olarak kullanılan beta-laktam grubu antibiyotiklere benzer. Deri döküntüleri (%1.2), ürtiker, prüritus, eritem multiform, diyare (%4.1), bulantı (%1.9), kusma (%1.4), karın ağrısı (%1.4), anoreksi, başağrısı (%2.9), uykusuzluk, sinirlilik, baş dönmesi, sersemlik, geçici trombositopeni, lökopeni, eozinofili, AST (SGOT), ALT (SGTP) ve alkalen fosfataz yükselmesi, BUN ve kreatinin değerlerinde geçici artış, vazodilatasyon, vajinit ve vajinal moniliazis. Klinik denemelerde lorakarbef ile tedavi edilen hastalarda görülmemesine rağmen diğer beta-laktam antibiyotiklerde de olduğu gibi çok nadir de olsa görülebilen yan etkiler: Anafilaktik reaksiyonlar, Stevens-Johnson sendromu, serum hastalığına benzer reaksiyonlar, aplastik anemi, hemolitik anemi, hemoraji, agranülositoz, toksik epidermal nekroz, renal disfonksiyon, toksik nefropati ve kolestazı da kapsayan hepatik disfonksiyon, kısmen renal bozukluğu olan hastalarda pek çok beta-laktam antibiyotik gibi nöbetleri tetikleyebilir.

İlaç Etkileşimleri:

Birlikte probenesid verilmesi lorakarbefin pik plazma konsatrasyonunu arttırır, yarılanma süresini uzatır, renal klirensini azaltır. Tedavi sırasında yapılan laboratuvar testlerinde hatalı Coombs testi pozitifliği, protrombin zamanı uzaması ve laktat dehidrogenaz (LDH) yüksekliği görülebilir. 

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇POTASYUM KLORÜR:Potasyum k.. 下一篇CİPRAM:Sitalopram hidrobro..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位