设为首页 加入收藏

TOP

BATİODİN:Polivinilpirolidon iyot (Polividon-iyot)7.5 %
2013-06-12 14:33:50 来源: 作者: 【 】 浏览:2050次 评论:0

Ora İlaç

Etken Madde(ler):

Polivinilpirolidon iyot (Polividon-iyot) 7.5 %

Piyasa Şekilleri:

100 ml'lik şişelerde.

Kullanım Şekli:

Tedavide Kullanımı: Yarım bardak ılık suya 1-2 kahve kaşığı ilave edilir, 30 saniye süresince gargara yapılır veya ağız çalkalanır. Hastalık geçinceye kadar 1-4 saatte bir tekrarlanır. Günlük Ağız Hijyeni: Yarım bardak suya 1 çay kaşığı katılır, gargara yapılır.

Endikasyonları:

Bakteriler, virüsler, mantarlar tarafından oluşan ağız ve boğaz mukozasının ayrıca diş etinin ateşli enfeksiyon hastalıklarının (örneğin; farenjit, stomatit, aft, herpelik ülserler, pamukçuk, diş eti iltihabı) tedavisinde kullanılır.Ağız ve boğaz boşluğundaki ameliyatlardan önce ve sonra, yaralanmalarda ve soğuk algınlığı hastalıklarında enfeksiyonlara karşı profilaktik tedavi için kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Nontoksik nodüler guatrda kullanılmamalıdır. Hamilelerde, süt veren annelerde, 6 yaşından küçük çocuklarda, bilinen veya şüpheli iyot hassasiyeti olan kişilerce kontrendikedir.

Uyarılar:

Uzun süreli ve geniş yüzey uygulamalarda tiroid hastalarında dikkatle kullanılması gerekir. Bu durumda tiroid fonksiyonu takip edilmelidir. Uzun süreli ve geniş yüzey üzerindeki tedavisinde manifest hipertiroid durum gösteren, özellikle dekompoze kalp yetmezliği olan hastalarda dikkatle kullanılması gerekir. 14 günden fazla kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

İdiyosenkratik mukozal irritasyon ve hipersensitivite reaksiyonları görülebilir. İyodun aşırı absorbsiyonu ile metabolik asidoz hipernatremi, renal fonksiyon bozukluğu gibi sistemik advers etkiler görülebilir. 

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇PAPAVERİN:Papaverin HCl 60.. 下一篇PARHEKSİDSpreyTareEtken Ma..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位