设为首页 加入收藏

TOP

POLİMİSİN:Oksitetrasiklin HCl 30 mg/g,Polimiksin B sülfat 10
2013-06-12 14:17:02 来源: 作者: 【 】 浏览:1001次 评论:0

Koçak Farma

Etken Madde(ler):

Oksitetrasiklin HCl 30 mg/g, Polimiksin B sülfat 10000 IU/g

Piyasa Şekilleri:

14.2 g'lık tüplerde.

Kullanım Şekli:

Günde 2-3 kez ciltteki hasta bölgeye uygulanır.

Endikasyonları:

Oksitetrasiklin geniş bir alanda Gram negatif ve Gram pozitif organizmalara etkilidir. Bacillus polymixa kaynaklı antibiyotikler grubundan olan polimiksin B sülfatın bakterisid etkinliği hızlıdır. Bu etkisi yalnızca gram negatif organizmalara karşı olup Pseudomonas aeruginosa'ya karşı özellikle etkilidir. Bu nedenle primer ya da sekonder enfeksiyonların tedavisinde geniş spektrumlu bir antibiyotik olan oksitetrasiklin hidroklorür ile polimiksin B etkili bir kombinasyon oluşturarak duyarlı mikroorganizmaların oluşturduğu pyoderma, püstüler dermatit gibi lokal cilt enfeksiyonlarının ve enfekte olmuş küçük yara ve yanıkların proflaksi ve lokal tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Daha önce bileşimindeki ajanlara karşı aşırı duyarlılık göstermiş kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

Haricen kullanılır ve yalnız deriye uygulamak içindir. Diğer antibiyotik müstahzarlarında da olduğu gibi, bu ilacın kullanılması mantarlar dahil, duyarlı olmayan organizmaların aşırı üremesiyle sonuçlanabilir. Bu nedenle hastanın sürekli gözlenmesi zorunludur. Tedavi sırasında duyarlı olmayan bakteri ya da mantarlardan ileri gelen yeni enfeksiyonlar ortaya çıkacak olursa, hemen duyarlılık testi yapılarak uygun önlemler alınmalıdır.

Yan Etkileri:

Kişisel aşırı duyarlılığa bağlı allerjik reaksiyonlar nadir olarak bildirilmektedir. Bu tür reaksiyonlar görülecek olursa tedavi kesilmelidir. 

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇ALBUMAN BERNA:İnsanalbumin.. 下一篇RECOSİDE:Tiyokolşikos..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位