设为首页 加入收藏

TOP

OLEDRO:Asetaminofen (Parasetamol) 250 mg,Oksolamin sitrat 10
2013-06-09 14:23:13 来源: 作者: 【 】 浏览:951次 评论:0

Etken Madde(ler):

Asetaminofen (Parasetamol) 250 mg, Oksolamin sitrat 100 mg, Klorfeniramin maleat 2 mg, Fenilefrin hidroklorür 5 mg

Piyasa Şekilleri:

30 tablet 

Kullanım Şekli:

Yetişkinlerde, günde 3 defa 1-2 tablet; çocuklarda; 6-12 yaş arasındakilere 8 saat arayla günde 3 defa 1 tablet, 12 yaşından büyük çocuklara, yetişkin dozlarda verilebilir. 6 yaşındaki ve daha küçük çocuklarda kullanılması önerilmez.

Endikasyonları:

Soğuk algınlığı, grip, sinüzit, saman nezlesi ya da diğer üst solunum yolu alerjilerinde, burun tıkanıklığı, aksırık, burun akıntısı, farenjit, bronşit ve larenjit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Prostat hipertrofisi, mesane çıkışında obstrüksiyon, dar açılı glokom, astma, hipertiroidizm, ağır hipertansiyon, kardiyak aritmiler, serebrovasküler hastalığı olanlarda kontrendikedir. İçindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde kullanılmamalıdır. Gebelerde, emzirenlerde ve 6 yaşından küçüklerde kullanılmamalıdır. Bazı antidepresif ilaçların (MAO inhibitörleri) bırakılmasının üzerinden 3 hafta geçmeden bu kombinasyonu içeren müstahzarlar kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

Karaciğer ve böbrek fonksiyonu bozuk olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Fenilpropanolaminin vazopresör etkisine karşı dikkat edilmelidir.

Yan Etkileri:

Ağız kuruluğu, mide yanması, görmede bulanıklık, uyuklama, çarpıntı, idrar zorluğu, taşikardi, hipersensitivite, fotosensitivite reaksiyonları görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

Alkol, sedatifler ve trankilizanlar uyku hali etkisini artırabilirler.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇VİSKENTabletNovartisEtken .. 下一篇PAPAVERİN HCl:Papaverin HCl

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位