设为首页 加入收藏

TOP

PRENACIDGöz PomadıTeka TeknikEtken Madde(ler: Dezoniddisodyu
2013-06-09 13:58:05 来源: 作者: 【 】 浏览:771次 评论:0

Teka Teknik

Etken Madde(ler:

Dezonid disodyum fosfat 0.25 %

Piyasa Şekilleri:

10 g'lık alüminyum tüplerde.

Kullanım Şekli:

Gece yatmadan önce, alt göz kapak içlerine az miktarda uygulanır.

Endikasyonları:

Alerjik konjunktivit; skuamöz blefarit, lakrimal kanalın darlaşması nedeniyle oluşan konjunktivit, episklerit, tekrarlayan iritis, posterior segmentte oluşan iridosiklit gibi gözün adneks ve anterior segmentin enflamasyonunda kullanılır. Ayrıca, ameliyat ve travmadan sonra oluşabilen iltihabi durumlarda da etkilidir.

Kontrendikasyonları:

İçindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Kortikosteroidler; oküler hipertansiyon, spesifik kemoterapötik bir ilaç eşliğinde kullanılması hariç akut herpes simpleks ve akut ülserasyon devresindeki diğer viral korneal hastalıklar; ilk devresi dahil (fluorescein testi+) ülserli keratit ile görülen konjunktivit; gözdeki mikozis ve tüberkülozda, hordeolumda kontraendikedir. Kortikosteroidler ile maskelenip daha kötüye gidebileceğinden herpetik ve cerahatli blefarit, akut cerahatli oftalmiyaz ve cerahatli konjunktivitde kontraendikedir. Viral herpetik keratitde kullanılmamalıdır. Topikal steroidler hasarlı dokunun iyileşmesinde gecikmeye neden oldukları ve dokunun enfeksiyona direncini azalttıkları için kornea lezyonları ya da abrazyonlarının bulunduğu durumlarda kullanılmamalıdır. Korneanın inceldiği durumlarda dikkatle kullanılmalıdır.

Uyarılar:

Kortikosteroidlerin özellikle uzun dönemli tedavi uygulamaları göz içi basıncında artış ile sonuçlanabilir. Kortikosteroid tedavisinin 2 haftadan daha uzun süreceği durumlarda göz tonusunun kontrolü önerilmektedir. Kortikosteroidlerin kullanılması katarakt oluşumunu hızlandırabileceğinden uzun dönemli olarak kullanılmamalıdır. Korneal incelme ile birlikte olan patolojilerde tedavi sırasında dikkatli olunmalıdır. Bakteriyel, viral ve fungal konjunktivit olgularında topikal steroid uygulaması enfeksiyonun seyrini maskeleyebilir. Gebelik kategorisi C'dir.

Yan Etkileri:

Bazen ilaç kullanımına bağlı olarak yanma ve batma hissi meydana gelebilir.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇SERALİN:Sertralin 下一篇%10 DEKSTROZ:Dekstroz monohidra..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位