设为首页 加入收藏

TOP

FAMODİN:Famotidin
2013-06-09 13:45:36 来源: 作者: 【 】 浏览:892次 评论:0

Sandoz

Etken Madde(ler):

Famotidin

Piyasa Şekilleri:

20 mg: 60 film tablet 
40 mg: 30 film tablet 

Kullanım Şekli:

Duodenal ülser tedavisinde başlangıçta gece yatmadan önce 40 mg'lık tablet 4-8 hafta ve daha sonra 20 mg'lık tablet 6 ay süreyle kullanılır. Benign mide ülserinde günlük doz gece yatmadan önce 4-6 hafta kullanılan 40 mg'dır. Zollinger-Ellison sendromunda başlangıçta 4x20 mg ve daha sonra arttırılan dozlar kullanılır.

Endikasyonları:

Mide ülseri, duodenum ülseri, mide ve duodenum ülserlerinin nükslerinin profilaksisi, gastroösofajial reflü hastalığı ve buna bağlı reflü ösofajit tedavisinde, Zollinger-Ellison sendromu gibi aşırı mide asidi sekresyonu görülen hastalıklarda endikedir.

Kontrendikasyonları:

Famotidine aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

Famotidin laktasyon döneminde kullanılmaz ve 18 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez. Gastrik ülserde, famotidin ile tedaviye başlamadan önce ülserin habis olup olmadığı saptanmalıdır. Mide kanserinde, H2 histamin antagonistleri, mide kanseri semptomlarını hafifletmekte ve bu şekilde teşhisini geciktirdiğinden, habis yapılı ülserler tedavinin dışında tutulmalıdır. Böbrek fonksiyon yetersizliğinde tedbirli kullanılmalıdır. Kreatin klirensinin 10 ml/dakikanın altına düşmesi halinde günlük dozaj azaltılmalıdır. Gebelerde kullanılması mutlaka gerekiyorsa tıbbi kontrol altında verilmelidir.

Yan Etkileri:

Nadiren baş ağrısı, baş dönmesi, kabızlık veya diyareye rastlanabilir. Daha nadir olarak ağız kuruluğu , mide bulantısı, deri kızarıklıkları, karın ağrısı, iştahsızlık ve yorgunluğa neden olabilir. Kaşıntı, ürtiker, karaciğer enzimlerinde anormallikler, kolestatik sarılık, anaflaksi, anjiyoödem, artralji, ateş, çarpıntı, asteni, orbita ödemi, konjonktivada kızarıklık, parestezi, grandmal epilepsi, depresyon, anksiyete, libido azalması, bronkospazm, kulak çınlaması, tat almada bozukluk, yüzde kızarıklık, trombositopeni görülebilir.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇NEOFLEKS %5 Dekstroz Laktatl.. 下一篇ALJİL:Asetaminofen (Parase..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位