设为首页 加入收藏

TOP

HUMATROPEKartuşLillyEtken Madde(ler:Somatropin (Rekombinant)
2013-06-09 13:44:18 来源: 作者: 【 】 浏览:707次 评论:0

Lilly

Etken Madde(ler:

Somatropin (Rekombinant)

Piyasa Şekilleri:

72 IU: 1 kartuş, 36 IU: 1 kartuş, 18 IU: 1 kartuş içeren ambalajlarda.

Kullanım Şekli:

Büyüme hormonu eksikliği tedavisinde haftada 3 kez 0.18 mg/kg (0.54 IU/kg) dozda i.m. veya s.c. yoldan yapılması önerilir. Turner sendromunun tedavisinde 0.3-0.34 mg/kg (0.9-1.02 IU/kg)’lık dozlar önerilir. Bu haftalık doz bölünerek 6-7 s.c. enjeksiyonla tercihen gece yapılmalıdır. Subkutan olarak verildiğinde lipoartrofiyi önlemek için, enjeksiyon yeri değiştirilmelidir.

Endikasyonları:

Somatropin eksikliğine veya yetersizliğine bağlı büyüme geriliği olan çocukların uzun süreli tedavilerinde kullanılır. Preparat uygulanmadan önce hipofiz fonksiyonları araştırılarak teşhis doğrulanmalıdır. Epifizyal füzyon oluşmadığı sürece somatropin etkisini gösterir. Diğer endikasyonu Turner Sendromu'dur.

Kontrendikasyonları:

Koruyucu maddeye karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen kişilerde; aktif malign tümör belirtisi bulunan hastalarda; gebelik ve laktasyon döneminde kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar:

Büyüme hormonu eksikliği ve Turner Sendromu'nun tedavisi konusunda bilgi ve deneyimi olan uzman doktorlar tarafından kullanılmalıdır. Büyüme hormonunun karbonhidrat metabolizması üstüne etki ederek diyabetojenik etki yapması nedeniyle, diyabetli hastalarda; hipotiroidi gelişen durumlarda; intrakraniyal bir lezyona sekonder olarak büyüme hormonu eksikliği sebebiyle Büyüme Hormonu tedavisi alan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Papil ödemi gelişen hastalarda durum benign intrakraniyal hipertansiyon olabileceğinden uygun görülürse, büyüme hormonu tedavisi sonlandırılmalıdır.

Yan Etkileri:

Genellikle doza bağlı ve geçici karakterde olan periferik ödem görülebilir. Nadiren çocuklarda enjeksiyon yerinde geçici, lokal deri reaksiyonları görülebilir. Tedavi sırasında antikor oluşumuna ender olarak rastlanır. Titreleri ve bağlanma kapasiteleri çok düşük olan bu antikorlar somatropin uygulamasına karşı vücudun verdiği büyüme cevabını etkilememektedir.

İlaç Etkileşimleri:

Glukokortikoid tedavisiyle birlikte kullanıldığında büyümeyi arttırıcı etkisi inhibe olabilir. ACTH eksikliği de bulunan hastalarda, büyüme üzerindeki inhibitör etkisinden kaçınmak için glukokortikoid dozu dikkatli ayarlanmalıdır.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇ALJİL:Asetaminofen (Parase.. 下一篇TİENAM:İmipenem 500 m..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位