设为首页 加入收藏

TOP

ANTEPSİN:Sukralfat 1 g
2013-06-09 13:38:46 来源: 作者: 【 】 浏览:757次 评论:0

BİLİM

Etken Madde(ler):

Sukralfat 1 g

Piyasa Şekilleri:

60 tablet 

Kullanım Şekli:

Mide ülseri, duodenum ülseri, reflü özofajit: Sabah kahvaltıdan 1 saat önce ve gece yatarken, günde 2x2 tablet 4-8 hafta süreyle, idame dozu sadece gece yatarken 6 aylık periyotlarla günde 2 tablet. Stres ülseri ve kanamaları: 4 saatte 1 tablet (günde 8 tablete çıkabilir). Maksimum doz 8 g'dır.

Endikasyonları:

Mide ve duodenum ülserlerinin tedavisi ve nükslerinin önlenmesi, gastrit (özellikle aspirin ve diğer NSAI ilaçların ve safranın oluşturduğu), reflü özofajit, stres ülserleri ve kanamalarının önlenmesinde endikedir.

Uyarılar:

Duodenal ülser kronik ve tekrarlayan bir hastalıktır. Sukralfat ile kısa süreli tedavi, ülserde tam bir iyilik sağlamaktadır. Ancak bu tedavinin daha sonra oluşabilecek duodenal ülserlerin sıklığını ve şiddetini değiştireceği düşünülmemelidir. Bu nedenle oluşacak nükslerin sıklığı ve şiddeti idame tedavisiyle önlenmelidir. Fareler ve sıçanlar üzerinde insan dozunun 12 katıyla 24 ay süreyle yapılan çalışmalarda herhangi bir karsinojeniteye rastlanmamıştır. Ayrıca sıçanlarda insan dozunun 38 katı verilerek yapılan çalışmalarda fertilitenin bozulmasıyla ilgili herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Gebelerde, sıçanlarda, farelerde ve tavşanlarda insan dozundan 50 kat daha yüksek dozlarda sukralfat verilmiş ve fetüs üzerinde zararlı bir etkisi gözlenmemiştir. Ancak, gebeler üzerinde yapılmış çalışmalar bulunmadığından kesin gerekli durumlarda kullanılmalıdır. İlacın sütle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Çocuklarda ilacın güvenilirliği ve etkinliği henüz çalışılmamıştır.

Yan Etkileri:

Yapılan çalışmalarda konstipasyon, diyare, bulantı, gastrik rahatsızlık, hazımsızlık, ağız kuruluğu , kızarıklık, kaşıntı, sırt ağrısı, baş dönmesi ve uyku hali nadiren görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

Tetrasiklin, siprofloksasin, norfloksasin, ketokonazole, digoksin, varfarin, fenitoin ve H2 reseptör antagonistleri içeren ilaçlar ile kullanılması bu ilaçların biyoyararlanımını azaltır. Bir önlem olarak sukralfatın bu ilaçlardan 2 saat önce veya sonra alınması önerilir. Antasitler, sukralfattan yarım saat önce veya sonraki zaman aralığında alınmalıdır.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇BALMANDOL: Oleumamygdale 30.1 %.. 下一篇ANDAZOL:Albendazol 20 mg/ml

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位