设为首页 加入收藏

TOP

DIAMICRONTabletServierEtken Madde(ler:Gliklazid 80 mg
2013-06-09 13:23:43 来源: 作者: 【 】 浏览:757次 评论:0

Servier

Etken Madde(ler:

Gliklazid 80 mg

Piyasa Şekilleri:

60 tablet, 20 tablet, 100 tabletlik blister ambalajlarda.

Kullanım Şekli:

Dozaj, glisemi normal düzeye gelinceye kadar, diyabetin önem derecesine göre tayin edilir. Yetişkinlerde total günlük doz 40-320 mg arasında değişebilir. Tedaviye ortalama 40-80 mg ile başlanır. Kontrol altına alınana kadar doz artırılabilir. Ancak bir defada alınacak maksimum doz 160 mg'ı aşmamalıdır. Doz artırılmak istenirse bölünerek iki defada verilmelidir.

Endikasyonları:

Beslenme eksikliği olmayan bütün diyabet şekilleri, olgunluk çağı diyabeti, obezite diyabeti, yaşlılık diyabeti ve vasküler komplikasyonlarla birlikte görülen diabetlerde endikedir. İnsülin tedavisi gören hastalarda insülin tedavisiyle birlikte kullanılabilir, fakat bu gibi vakalarda devamlı tıbbi ve biyolojik kontrol şarttır.

Kontrendikasyonları:

Ciddi renal ve hepatik yetmezliği olanlarda, hamilelikte kontrendikedir. Gençlerde ve çocuklarda görülen diyabetler, beslenme noksanlığı ile görülen ağır diyabet vakaları, asido-ketoz, prekoma veya koma, sadece Gliklazid ile tedavi edilemez, başka tedbirler ve insülinle glisemik dengenin tekrar elde edilmesi şarttır.

Uyarılar:

Emziren annelerde Gliklazid süte geçebilir. Biyolojik kontrolu sıklaştırmak şartıyla Gliklazid, antikoagülan tedavi ile birlikte verilebilir. Böbrek yetmezliğinde, dozajı azaltmak veya oral tedaviyi tamamen durdurmak gerekebilir. Diğer sulfonilüre türevlerinde olduğu gibi ciddi hipoglisemi oluşturabilir. Hipoglisemi riski, diyabet sadece diyet ile kontrol altına alınmış olanlarda, yüksek dozda ilaç kullananlarda, kalori veya glikoz alımı eksikliğinde, hepatik veya renal bozukluğu olanlarda daha fazladır. Bu tür durumlarda doz azaltılması ya da insüline bağımlı olmadan, sadece diyet ile kontrol altına alınmaya çalışılmalıdır. Hiperglisemi oluştuğunda ise Gliklazid dozu arttırılmalıdır (Kan glukoz düzeyleri bu sebeplerden ötürü sürekli kontrol edilmelidir).

Yan Etkileri:

En başta gelen yan etkisi, hipoglisemidir. Nadiren hepatik üre düzeyinde azalma, hepatitis görülebilir. Bulantı, kusma, dispepsi, diyare ve konstipasyon oluşabilir. Kan tablosunda bozukluk , anemi, lökopeni, trombositopeni ve granülositopeni görülebilir. İlaca bağlı olarak cilt reaksiyonları, baş ağrısı ve mide-barsak şikayetleri gibi yan tesirlerin görüldüğü bildirilmiştir. Alkol aldıktan sonra nefret veya tiksinti şeklinde bir etki tespit edilmemiştir.

İlaç Etkileşimleri:

Antibakteriyel sülfonamidler, fenilbutazon, salisilatlar, probenesid, dikumarol ve MAO inhibitörleri ile verilmesi halinde bu ilaçlar Gliklazidin etkisini arttırabilirler. Doz ayarlaması yapılmalıdır. Keza propranolol gibi kardiyoselektif olmayan beta-blokerlerle beraber kullanımında hipoglisemik etkiyi arttırırlar. Kortikosteroidler, oral kontraseptifler, tiyazid diüretikleri, fenotiyazin deriveleri, tiroid hormonu ve laksatif kullanımı etkilerini azaltabilir.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇POLİFLEKS %5 Dekstroz %0.2.. 下一篇ROMACOX Fort:Meloksikam 15 mg

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位