设为首页 加入收藏

TOP

ZOLTEM:Ondansetron HCI
2013-06-09 13:11:17 来源: 作者: 【 】 浏览:732次 评论:0

Etken Madde(ler):

Ondansetron HCI

Piyasa Şekilleri:

4 mg/2 ml: 2 ml'lik 1 ampul 
8 mg/4 ml: 4 ml'lik 1 ampul 

Kullanım Şekli:

Kemoterapinin neden olduğu bulantı ve kusmanın önlenmesinde: Tavsiye edilen dozajı, 32 mg'lık tek doz veya 3 kez 0.15 mg/kg'dır. Emetojenik kemoterapi tatbikinden 30 dakika önce başlamak üzere, 32 mg'lık tek dozun uygulaması 15 dakikalık yavaş infüzyon şeklinde yapılmalıdır. Ameliyat sonrası bulantı ve kusmanın önlenmesinde: Anestezi indüksiyonunun hemen öncesinde uygulanan 4 mg veya ameliyatın hemen sonrasında ve aynı dozda infüzyonu, eğer hastada bulantı ve kusma gelişmiş ise uygulanır. Uygulama süresinin 30 saniyeden kısa olmaması; tercihen 2-5 dakikada yavaş infüzyon yöntemiyle uygulanması gereklidir.

Endikasyonları:

Ondansetron, sitotoksik kemoterapi ve radyoterapinin neden olduğu bulantı ve kusmaların tedavisinde, ayrıca post-operatif bulantı ve kusmanın önlenmesi ve tedavisinde de endikedir.

Kontrendikasyonları:

İlacın bileşimindeki maddelerden birine aşırı duyarlılık durumunda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

Ondansetron, hayvanlarda teratojenik değildir. İnsanlarda hamilelikte kullanımı denenmemiştir. Diğer ilaçlarda olduğu gibi, ondansetron, hamilelik sırasında, özellikle hamileliğin ilk üç ayında, hastaya sağlayacağı terapötik yararlar fetüse olabilecek muhtemel risklerini dengelemedikçe kullanılmamalıdır. Deneyler, ondansetronun emziren hayvanlarda süt ile atıldığını göstermiştir. Bu nedenle, ondansetron alan annelerin bebeklerini emzirmemeleri tavsiye edilir. Ondansetron psikomotor testlerde performansı bozmaz, sedasyona neden olmaz.

Yan Etkileri:

Başağrısı, başta ve epigastriumda kızarma ve sıcaklık duygusu, hıçkırık, bazen geçici, asemptomatik aminotransferaz artışları gibi yan etkiler görülebilir. Ondansetron kalın bağırsaktan geçiş süresini artırır ve bazı hastalarda kabızlığa neden olabilir. Nadiren bazıları şiddetli, anaflaksiyi içeren, erken aşırı duyarlılık reaksiyonları rapor edilmiştir. Nadiren kalıcı klinik sekel bulguları olmaksızın istemsiz hareket bozukluklarını düşündüren raporlar, nadiren nöbetler, göğüste ağrı, aritmi, hipotansiyon ve bradikardi bildirilmiştir.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇SKİNOREN:Azelaikasit 20 % 下一篇REMOXİL:Amoksisilin trihid..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位