设为首页 加入收藏

TOP

TEOKAP SRMikropellet KapsülNobelEtken Madde(ler:Teofilin
2013-06-09 12:23:42 来源: 作者: 【 】 浏览:770次 评论:0

Nobel

Etken Madde(ler:

Teofilin

Piyasa Şekilleri:

300 mg: 30 mikropellet kapsül, 200 mg: 30 mikropellet kapsül, 100 mg: 30 mikropellet kapsül içeren blister ambalajlarda.

Kullanım Şekli:

Günlük doz erişkinlerde başlangıç için 2x200 mg ve daha sonra 2x300 mg ve çocuklarda başlangıç için 2x100 mg ve daha sonra 2x200 mg'dır. Preparatın terapötik serum seviyeleri 10-20 mcg/ml arasında olmalıdır.


Endikasyonları:

Bronşiyal astım, kronik bronşit ve amfizeme bağlı bronkospazm, sol ventrikül yetmezliğine bağlı akut pulmoner ödem ve paroksismal noktürnal dispnenin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Teofilin, herhangi bir ksantin müstahzarına karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Aktif peptik ülser ve aktif gastritli hastalarda kullanılmamalıdır, eğer böyle hastalarda teofiline kesin gereksinme olursa, hastaya teofilinle birlikte peptik ülser tedavisi uygulanmalıdır.

Uyarılar:

6 yaşından küçük çocuklar düşük dozlarla tedavi edilmelidir. Çeşitli kadiyak, renal ve hepatik hastalıklarda, hipoksemide, obstrüktif akciğer hastalıklarında, hipertansiyonda ve hipertiroidizmde dikkatle kullanılmalıdır. Yenidoğanlarda, konjestif kalp yetmezliği olan yaşlı hastalarda, özellikle erkeklerde ve sigara içenlerde, teofilin uygulanırken çok dikkatli olmalıdır. Böyle kişilerde teofilin klirens hızı uzadığından, ilacın kesilmesinden sonra, uzun bir süre teofilin serumda kalır. Teofilin plasenta engelini geçip, doğum sırasında fetal taşikardiye neden olabileceğinden, gebelerde, özellikle doğumdan kısa bir süre önce zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır. Emziren annelerde teofilin dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

Yüksek dozlarda ve ani i.v. uygulamada huzursuzluk, taşikardi, ekstrasistoller, palpitasyon, deri kızarıklıkları, ürtiker, hipotansiyon, konvülziyon, bulantı, kusma, baş ağrısı, baş dönmesi, hiperventilasyon, anoreksi ve aşırı derecede susuzluk hissi gibi belirtiler görülebilir, ancak bu etkiler geçici olup dozun azaltılmasıyla kaybolur.

İlaç Etkileşimleri:

Teofilinle birlikte, troleandomisin, eritromisin, linkomisin, klindamisin, simetidin, influenza aşısı, allopurinol ve tiyabendazol alan hastalarda teofilin serum düzeyleri artabileceğinden, böyle hastalar toksik reaksiyonlar açısından yakından izlenmelidir. Teofilin, efedrin veya diğer sempatomimetik ilaçlarla birlikte verildiği zaman toksik sinerjizm görülebilir. Teofilin, furosemid ve rezerpinin etkisini güçlendirirken digital toksisitesini ve duyarlılığını artırabilir. Teofilin, lityum karbonat, propranolol ve fenitoinin etkisini azaltır. Oral antikoagülanlar diğer ksantin müstahzarlarıyla birlikte kullanılmamalıdır. Serum ürik asit ölçümünde kullanılan yardımcı madde fosfotungustik asit ise teofilin bu ölçümleri bozabilir. Ayrıca, üriner katekolamin, plazma serbest yağ asidi, serum bilirubin ve eritrosit sedimantasyon testlerinde yüksek değerlere neden olabilir.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇LACTULACŞurupKoçak .. 下一篇LOBEM:Moklobemid

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位