设为首页 加入收藏

TOP

LAKSAFENOLTabletLibaEtken Madde(ler:Fenolftalein 50 mg
2013-06-09 12:20:40 来源: 作者: 【 】 浏览:673次 评论:0

Liba

Etken Madde(ler:

Fenolftalein 50 mg

Piyasa Şekilleri:

10 tablet 

Kullanım Şekli:

Gece yatarken 1/2-1 tablet kullanılır.

Endikasyonları:

Laksatif olarak akut ve kronik fonksiyonel kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Fenolftaleine karşı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Apandisit veya apandisit belirtileri, teşhis edilmemiş rektal kanama, barsak tıkanması, dışkı sertleşmesi, kolestomi ve ileostomi hallerinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

Genel olarak laksatifler kesin endikasyon olmadıkça kullanılmamalıdır. Konstipasyon için en iyi tedavi iyi rejim (yüksek fiberli besinler), bol sıvı alımı, defakasyon refleksini dikkatle takip etmek ve egzersizdir. Bunlara rağmen konstipasyon olursa önce sebep araştırılmalıdır. Genel olarak laksatifler önemli bir endikasyon olmadıkça 8-10 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Stimülan laksatifler alışkanlık yapabilir. Uzun süre alınmaları laksatiflere bağımlılık ve normal barsak fonksiyonunun kaybına yol açabilir. Kronik kullanıma bağlı katartik kolon denen tablo oluşabilir. Bunda miyenterik pleksus hasarı, kolon motilitesi bozulması, atoni ve dilatasyon görülebilir. Fenolftalein feçes veya idrar alkaliyse kırmızı veya pembe renge boyar. Bu daha çok bitkisel besinlerle beslenenlerde görülür ve yanlışlıkla kanama zannedilebilir.

Yan Etkileri:

Fenolftaleinin kullanılan dozlarda organlar üzerinde toksisitesi yoktur. Ancak allerjik deri döküntüleri. özellikle fiks eritem görülebilir. Bazan bunlar deride pigmentasyon bırakabilir. Stevens-Johnson sendromu ve trombositopenik purpura yaptığı bildirilmiştir. Epitel hücrelerinde zedelenmeye neden olabilir. Sıvı ve elektrolit eksikliğine yol açabilir. Karın ağrısı, diyare, bulantı, kusma, hafif kramplar görülebilir. Albuminüri ve hematüri rapor edilmiştir. Solunum ve kalp sıkıntısına neden olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

Fenolftalein barsak yoluyla potasyum kaybını artırdığından potasyumlu müstahzarların, spironolakton ve triamteren gibi potasyum tutucu diüretiklerin etkisini azaltabilir. Diğer diüretikler ve kortikosteroidlerin neden olduğu potasyum kayıplarıysa artabilir.

以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇LAKTATLI RİNGER: Sodyumlak.. 下一篇KLAROLİD:Klaritromisin 500..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位