设为首页 加入收藏

TOP

Xylocaine Oogdruppels
2014-12-29 10:47:19 来源: 作者: 【 】 浏览:930次 评论:0

Drug Class Description

1-2 druppels door de arts toe te dienen in de conjunctivaalzak.

Generic Name

lidocaine

Drug Description

Lokaal anaestheticum. Methylcellulose is toegevoegd ter verhoging van de viscositeit. Werking: snel. Werkingsduur: 45 min.

Presentation

(hydrochloride) Oogdruppels 40 mg/ml (4%) + methylcellulose 8 mg/ml; conserveermiddel benzalkoniumchloride 0,02 mg/ml; 4 ml.

Indications

Tonometrie. Verwijderen van corpora aliena van cornea en conjunctiva. Proefpassen van contactlenzen.

Child Dosage

Dit geneesmiddel kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht of het kind, overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt tijdens zwangerschap en lactatie.

Contra Indications

Overgevoeligheid voor lokaal anaesthetica van het amidetype of voor benzalkoniumchloride.

Special Precautions

Niet frequent of langdurig toepassen. Het gebruik dient beperkt te blijven tot de spreekkamer of de operatiekamer. Men dient ermee rekening te houden dat gedurende de verdoving het oog makkelijk kan worden beschadigd en dat het niet mogelijk is de gevoeligheid van de cornea te testen. Tijdens gebruik geen zachte contactlenzen dragen, harde contactlenzen niet tot 45 minuten na indruppelen.

Adverse Reactions

Branderig gevoel na indruppelen; een minieme beschadiging van het cornea-epitheel kan worden waargenomen. Herhaalde toediening kan leiden tot irreversibele hoornvliesbeschadigingen met als gevolg blijvende vermindering van het gezichtsvermogen. Lokaal anaesthetica kunnen de trofische functie van de corneale zenuwuiteinden zodanig verstoren, dat er ondraaglijke pijn ontstaat in een overigens ongevoelig hoornvlies (anaesthesia dolorosa). Dit kan ten onrechte aanleiding zijn vaker te druppelen.

Manufacturer

Astra
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Xylocaine spray 下一篇Xylocaine viskeus

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位