设为首页 加入收藏

TOP

Uromitexan injecties
2014-09-18 10:51:58 来源: 作者: 【 】 浏览:652次 评论:0

Drug Class Description

De duur van de behandeling met mesna moet overeenkomen met die van de oxazafosforinetherapie, verlengd met de periode die nodig is totdat de concentratie van oxazafosforinemetabolieten in de urine is gedaald tot een niet-toxisch gehalte: meestal binnen 8

Generic Name

mesna

Drug Description

Ontgiftigt de metabolieten van oxazafosforinen (bv cyclofosfamide) in de urine, doordat de SH-groepen van mesna met deze stofwisselingsproducten reageren en daarmee de toxiciteit opheffen. De cytostatische werkzaamheid van deze preparaten wordt daarbij niet beinvloed. Kinetische gegevens: Resorptie: oraal in de dunne darm. Plasma- eiwitbinding: zeer sterk, waardoor het zich nauwelijks buiten het vaatstelsel verdeelt. De beschikbaarheid van mesna in de urine is na orale toediening 50% in vergelijking met de i.v. toediening. Na 2-4 uur treden in de urine piekconcentraties vrije thiolverbindingen op. Metabolisering: in de lever snel tot mesnadisulfide. Eliminatie: na terugvorming tot mesna in de niertubuli snel met de urine. Halfwaardetijd = ca 30 min.

Presentation

(= Na-2-mercapto-ethaansulfonaat) Injectievloeistof 100 mg/ml; ampul 2 ml, 4 ml, 10 ml.

Indications

Ter voorkoming en het onder controle houden van de toxische werking van de oxazafosforinen (cyclofosfamide, ifosfamide, trofosfamide) op de blaas en lagere urinewegen (hemorragische cystitis).

Child Dosage

Over het gebruik van deze stof tijdens zwangerschap bij de mens bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid te beoordelen. Er zijn tot dusver geen aanwijzingen voor schadelijkheid bij dierproeven. Niet gebruiken tijdens zwangerschap.

Contra Indications

Gestoorde lever- en nierfunctie. Overgevoeligheid voor mercaptoverbindingen.

Special Precautions

De beschermende werking van mesna heeft alleen betrekking op de blaas en lagere urinewegen. De overige, bij de behandeling met oxazafosforinen geldende waarschuwingen, voorzorgsmaatregelen en aanvullende behandelingen blijven gehandhaafd, m.n. zorgvuldige bewaking van de nierfunctie en een goede hydratietoestand van de patient. De diurese dient gehandhaafd te blijven op 100 ml/uur. Tijdens de behandelingsperiode controleren op hematurie en proteinurie. Mesna dient niet gemengd met het oxazafosforinepreparaat te worden geinjecteerd. De i.v. toediening heeft de voorkeur bij braken en indien wordt behandeld met totale lichaamsbestraling in combinatie met cyclofosfamide. Mesna kan bij gebruik van dipsticks leiden tot fout- positieve reacties op ketonen in de urine en fout-negatieve reacties op erytrocyten in de urine.

Adverse Reactions

Soms overgevoeligheidsreacties zoals jeuk, huiduitslag en lokaal oedeem. Anafylactische overgevoeligheidsreacties worden vaker gezien bij auto-immuunziekten. Bij eenmalige dosering van meer dan 60 mg/ kg lichaamsgewicht: misselijkheid, braken, diarree.

Manufacturer

ASTA 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Vesanoid 下一篇Uromitexan tabletten

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位