设为首页 加入收藏

TOP

ALOXI Inj Sol 1 x 5 ml x 250 mg
2015-03-13 19:58:52 来源: 作者: 【 】 浏览:1010次 评论:0

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Aloxi 250 μικρογραμμάρια ενέσιμο διάλυμα.

2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Ένα ml διαλύματοςπεριέχει 50 μικρογραμμάρια παλονοσετρόνης (ως υδροχλωρικό). Κάθε φιαλίδιο 5 ml διαλύματος περιέχει 250 μικρογραμμάρια παλονοσετρόνης (ωςυδροχλωρικό).

Για τον πλήρη κατάλογο των εκδόχων, βλ. παράγραφο 6.1. .

3. ΦΑΡΜΑΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

Ενέσιμο διάλυμα. Διαυγές, άχρωμο διάλυμα.

4. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
4.1 Θεραπευτικέςενδείξεις

Το Aloxi ενδείκνυται για την πρόληψη τηςοξείαςναυτίας και του έμετου που σχετίζονταιμε έντονα εμετογενή χημειοθεραπεία καρκίνου και την πρόληψη της ναυτίαςκαι του έμετου που σχετίζονταιμε μέτρια εμετογενή χημειοθεραπεία καρκίνου.

4.2 Δοσολογίακαι τρόπος χορήγησης

Για ενδοφλέβια χρήση.Ενήλικες: 250 μικρογραμμάρια παλονοσετρόνης χορηγούμενα ως εφάπαξ ενδοφλέβια ένεση bolus περίπου 30

λεπτά πριν από τη χορήγηση χημειοθεραπείας. Η ένεση Aloxi θαπρέπει να χορηγείται για διάρκεια

30 δευτερολέπτων. Η αποτελεσματικότητα του Aloxi για την πρόληψη της ναυτίας και του έμετου που προκαλούνται από έντονα εμετογενή χημειοθεραπεία μπορεί να ενισχυθείμε την προσθήκη ενόςκορτικοστεροειδούς χορηγουμένουπριν από τη χημειοθεραπεία.

Το Aloxi πρέπει να χρησιμοποιείταιμόνο πριν από τη χορήγηση χημειοθεραπείας.Ηλικιωμένοι ασθενείς: Δεν απαιτείται ρύθμιση της δοσολογίας στην περίπτωση ηλικιωμένων ασθενών.Παιδιά καιέφηβοι: Η χρήση του Aloxi δεν συνιστάται σε παιδιά ηλικίας κάτωτων 18 ετών λόγω ανεπαρκών στοιχείων.Ασθενείς με μειωμένη ηπατική λειτουργία Δεν απαιτείται ρύθμιση της δοσολογίας για ασθενείς με μειωμένη ηπατική λειτουργία.

Ασθενείς με μειωμένη νεφρική λειτουργία

Δεν απαιτείται ρύθμιση της δοσολογίας για ασθενείς με μειωμένη νεφρική λειτουργία. Δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με ασθενείςμε νεφροπάθεια τελικού σταδίου οιοποίοι υφίστανται αιμοκάθαρση.

4.3 Αντενδείξεις

Υπερευαισθησία στη δραστική ουσία ή σε κάποιο από τα έκδοχα.

4.4 Ειδικές προειδοποιήσεις και προφυλάξεις κατά τη χρήση

Καθώςη παλονοσετρόνημπορεί να αυξήσειτο χρόνοδιάβασης στο έντερο, ασθενείς με ιστορικό δυσκοιλιότητας ή σημεία υποξείας εντερικής απόφραξης πρέπει να παρακολουθούνται μετά από την χορήγηση. Σε συνδυασμό με τη χορήγησηπαλονοσετρόνης 750 μικρογραμμάρια, έχουν αναφερθεί δύο περιστατικά δυσκοιλιότητας με ενσφήνωση κοπράνων, για τα οποία απαιτήθηκε εισαγωγή του ασθενούςσε νοσοκομείο. Σε όλα ταδοσολογικά επίπεδα τα οποία εξετάσθηκαν, η παλονοσετρόνη δεν προκάλεσε κλινικώς σημαντική επιμήκυνση τουδιαστήματος QTc. Διενεργήθηκε μια συγκεκριμένη ενδελεχής μελέτη των διαστημάτων QT/QTc σε υγιείς εθελοντές για οριστικά στοιχεία αποδεικνύοντας την επίδραση της παλονοσετρόνης στο QT/QTc. Παρακαλείστε νααναφερθείτε στην παράγραφο 5.1. Φαρμακοδυναμικές ιδιότητες.

Ωστόσο, όπωςκαιμε τουςάλλους ανταγωνιστές των 5-HT3,θαπρέπει ναασκείται προσοχή κατάτην χρήση παλονοσετρόνηςμαζί με φαρμακευτικά προϊόντα, ταοποία αυξάνουντο διάστημα QT ή σε ασθενείς που έχουν ή που έχουν πιθανότητες να αναπτύξουν επιμήκυνση του διαστήματος QT.

Το Aloxi δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την πρόληψη ήτηναντιμετώπιση τηςναυτίας και του έμετου κατάτις μέρεςπου ακολουθούντη χημειοθεραπεία εάν δεν σχετίζεταιμε κάποια άλλη χορήγηση χημειοθεραπείας.

4.5 Αλληλεπιδράσειςμε άλλα φαρμακευτικά προϊόντα και άλλες μορφέςαλληλεπίδρασης

Η παλονοσετρόνη μεταβολίζεται κυρίως με το CYP2D6, με ελάσσονα συνδρομή των ισοενζύμων CYP3A4 και CYP1A2. Με βάση μελέτεςin vitro, η παλονοσετρόνη δεν αναστέλλει καιδεν επάγει το ισοένζυμο του κυτοχρώματος P450 σε κλινικώςσημαντικές συγκεντρώσεις.

Χημειοθεραπευτικοίπαράγοντες: σεπροκλινικές μελέτες, η παλονοσετρόνη δενανέστειλε την αντινεοπλασματική δραστηριότητα των πέντε χημειοθεραπευτικών παραγόντων, που εξετάσθηκαν (σισπλατίνη, κυκλοφωσφαμίδη, κυταραβίνη, δοξορουβικίνη και μιτομυκίνη C).

Μετοκλοπραμίδη: σε μια κλινική μελέτη, δεν καταδείχθηκε σημαντική φαρμακοκινητική αλληλεπίδραση ανάμεσασε μια εφάπαξ ενδοφλέβια δόση παλονοσετρόνης και συγκεντρώσεων σταθερήςκατάστασηςαπό του στόματοςχορηγούμενηςμετοκλοπραμίδης , η οποία είναι παράγοντας αναστολήςτου CYP2D6.

Παράγοντες επαγωγής και αναστολής του CYP2D6: σεέναπληθυσμό φαρμακοκινητικής ανάλυσης, έχει καταδειχθείότι δεν υπήρξεσημαντική επίδραση στην κάθαρση τηςπαλονοσετρόνης όταν αυτή συνχορηγήθηκε με τους επαγωγείς του CYP2D6 (δεξαμεθαζόνη και ριφαμπικίνη) και τους αναστολείς (περιλαμβανομένης τηςαμιοδαρόνης, του celecoxib, τηςχλωροπρομαζίνης, της σιμετιδίνης, της δοξορουβικίνης, της φλουοξετίνης, της αλοπεριδόλης, της παροξετίνης, της κινιδίνης, της ρανιτιδίνης, τηςριτοναβίρης, τηςσερτραλίνηςή τηςτερβιναφίνης).

Κορτικοστεροειδή: η παλονοσετρόνη έχει χορηγηθείμε ασφάλεια μαζί με κορτικοστεροειδή.

Άλλα φαρμακευτικά προϊόντα: η παλονοσετρόνη έχει χορηγηθείασφαλώςμε αναλγητικά, αντιεμετικά/φάρμακα κατά της ναυτίας, αντισπασμωδικά και αντιχολινεργικά φαρμακευτικά προϊόντα.

4.6 Kύηση και γαλουχία

Για την παλονοσετρόνη δεν υπάρχουν διαθέσιμα κλινικά στοιχεία σε περίπτωση έκθεσης κατά την κύηση. Μελέτες σε ζώα δεν κατέδειξαν άμεσες ή έμμεσεςεπιβλαβείς επιπτώσειςστην εγκυμοσύνη, στην ανάπτυξη του εμβρύου, στον τοκετό ή στη μεταγεννητική ανάπτυξη. Υπάρχουν μόνο περιορισμένα διαθέσιμα στοιχεία από μελέτες σε ζώα σχετικά με τη μεταφορά διαμέσου του πλακούντα (βλέπε παράγρ. 5.3). Δεν υπάρχει εμπειρία με τη χρήση τηςπαλονοσετρόνης στην ανθρώπινη κύηση, έτσι η παλονοσετρόνη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε εγκύους γυναίκεςεκτός εάν αυτό θεωρείται απαραίτητο από τον θεράποντα ιατρό. Καθώςδεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την απέκκριση της παλονοσετρόνης στο μητρικό γάλα, ο θηλασμόςθα πρέπει ναδιακόπτεταικατάτη διάρκεια της θεραπείας.

4.7 Επιδράσεις στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανών

Δενπραγματοποιήθηκαν μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις στην ικανότηταοδήγησηςκαι χειρισμού μηχανών. Επειδή η παλονοσετρόνηείναι πιθανό να προκαλέσει ζάλη, υπνηλία ή κόπωση, θα πρέπει να προειδοποιούνται οι ασθενείς όταν οδηγούν ή χειρίζονται μηχανές.

4.8 Ανεπιθύμητες ενέργειες

Σε κλινικέςμελέτες στις οποίες χορηγήθηκε δόση 250 μικρογραμμαρίων (σύνολο 633 ασθενών) οιπιο συχνά παρατηρηθείσεςανεπιθύμητεςενέργειες, που είναι δυνατόν τουλάχιστον να σχετίζονταιμε το Aloxi, ήταν κεφαλαλγία (9%) και δυσκοιλιότητα (5%).

Στιςκλινικές μελέτες παρατηρήθηκαν οιακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες (ΑΕ) οι οποίες είναι δυνατόν ή πιθανό να σχετίζονταιμε το Aloxi. Αυτέςταξινομήθηκαν ως συχνές (μεταξύ 1% και 10%) ή όχι συχνές (μεταξύ 0,1% και 1%).

Κατηγορία Οργάνου Συστήματος Συχνές ΑΕ (>1/100 ως <1/10) Όχι Συχνές ΑΕ (>1/1,000 ως <1/100)
Διαταραχές του μεταβολισμού και της θρέψης   Υπερκαλιαιμία, διαταραχές του μεταβολισμού, υποασβεστιαιμία, υποκαλιαιμία, ανορεξία, υπεργλυκαιμία, μειωμένη όρεξη
Ψυχιατρικές διαταραχές   Άγχος, ευφορία
Διαταραχές του νευρικού συστήματος Κεφαλαλγία, ζάλη Υπνηλία, αϋπνία, παραισθησία, υπερυπνία, περιφερική αισθητηριακή νευροπάθεια
Οφθαλμικές διαταραχές   Οφθαλμικός ερεθισμός, αμβλυωπία
Διαταραχές του ωτός και του λαβυρίνθου   Νόσος των ταξιδιωτών , εμβοές
Καρδιακές διαταραχές   Ταχυκαρδία, βραδυκαρδία, έκτακτες συστολές, ισχαιμία του μυοκαρδίου, φλεβοκομβική ταχυκαρδία, φλεβοκομβική αρρυθμία, υπερκοιλιακές έκτακτες συστολές
Αγγειακές διαταραχές   Υπόταση, υπέρταση, φλεβική δυσχρωμία, διάταση φλεβών
Διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος, του θώρακα και το μεσοθωρακίου   Λόξυγγας
Διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος Δυσκοιλιότητα, διάρροια Δυσπεψία, κοιλιακό άλγος, άνω κοιλιακό άλγος, ξηροστομία, μετεωρισμός
Διαταραχές του ήπατος και των χοληφόρων   Υπερχολερυθριναιμία
Διαταραχές του δέρματος και του υποδορίου ιστού   Αλλεργική δερματίτιδα, εξάνθημα με κνησμό
Διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος και του συνδετικού ιστού   Αρθραλγία
Διαταραχές των νεφρών και των ουροφόρων οδών   Κατακράτηση ούρων, γλυκοζουρία
Γενικές διαταραχές και καταστάσεις της οδού χορήγησης   Αδυναμία, πυρεξία, κόπωση, εξάψεις, νόσος ομοιάζουσα με γρίππη
Παρακλινικές εξετάσεις   Αυξημένα επίπεδα τρανσαμινασών, παρατεταμένο διάστημα QT στο ΗΚΓ

Αναφέρθηκαν πολύ σπάνια (<1/10 000) περιστατικά αντιδράσεων υπερευαισθησίας και αντιδράσεων στο σημείο της ένεσης (καύσος, σκλήρυνση, ενόχληση καιπόνος) από εμπειρία μετά την κυκλοφορία του προϊόντοςστην αγορά.

4.9 Υπερδοσ&om
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇FAMVIR Tabl F/c 21 x 500 mg 下一篇TEPADINA 15 mg por oldatos inf..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位