设为首页 加入收藏

TOP

Cetrotide, Injektionssubstans I+II 3 mg, Serono Nordic AB
2014-12-30 18:27:06 来源: 作者: 【 】 浏览:721次 评论:0

Drug Description

1 injektionsflaska innehåller: Cetrorelix. acet. (55,7 mg) respond. cetrorelix 0,25 mg et mannitol.
1 injektionsflaska innehåller: Cetrorelix. acet. (167,7 mg) respond. cetrorelix 3 mg et mannitol.
Endosspruta innehåller: vatten för injektion 1 ml eller 3 ml.

Presentation

Injektionssubstans I+II 0,25 mg Injektionssubstans I+II 3 mg

Indications

Förebyggande av för tidig ägglossning hos patienter som genomgår styrd ovulationsstimulering följt av assisterad reproduktionsteknik.

Adult Dosage

CETROTIDE skall endast förskrivas av specialist inom indikationsområdet.
CETROTIDE ges som subkutan injektion i nedre bukväggen.
Den första injektionen av Cetrotide bör ske under övervakning av en läkare. De efterföljande injektionerna kan administreras av patienten själv om patienten är medveten om de tecken och symptom som kan indikera överkänslighetsreaktion, konsekvenserna av en sådan reaktion och nödvändigheten av ett omedelbart medicinskt ingripande. CETROTIDE kan ges som dagliga doser (0,25 mg) eller som engångsdos (3 mg).
Daglig dosering
Innehållet i 1 injektionsflaska (0,25 mg cetrorelix) ges 1 gång per dygn med 24 timmars intervall, antingen på morgonen eller på kvällen.
Administrering på morgonen: Behandling med CETROTIDE 0,25 mg ska inledas dag 5 eller dag 6 av ovulationsstimulering (ungefär 96 till 120 timmar efter påbörjad ovulationsstimulering) med gonadotropiner och pågå under hela gonadotropinbehandlingen, till och med den dag då ovulation induceras.
Administrering på kvällen: Behandling med CETROTIDE 0,25 mg ska inledas dag 5 av ovulationsstimulering (ungefär 96 till 108 timmar efter påbörjad ovulationsstimulering) med gonadotropiner och pågå under hela gonadotropinbehandlingen, till och med kvällen före den dag då ovulation induceras.
Engångsdosering
Innehållet i 1 injektionsflaska (3 mg cetrorelix) ges dag 7 av ovulationsstimulering (ungefär 132—144 timmar efter påbörjad ovulationsstimulering) med gonadotropiner.
Om follikelmognaden inte medger ovulationsinduktion dag 5 efter injektion av CETROTIDE 3 mg, ska tilläggsdoser om CETROTIDE 0,25 mg ges 1 gång om dagen med början 96 timmar efter injektion av CETROTIDE 3 mg till dess att ovulation induceras.

Contra Indications

Överkänslighet för cetrorelixacetat eller strukturella analoger till GnRH, exogena peptidhormoner eller mannitol. Graviditet och amning. Postmenopausala kvinnor. Patienter med måttligt och allvarligt nedsatt njur- och leverfunktion.

Special Precautions

Speciell försiktighet bör iakttagas för kvinnor med tecken och symptom på en pågående allergisk reaktion eller med tidigare erfarenhet av allergisk predisposition. Behandling med Cetrotide avråds för kvinnor med svår allergi. Under eller efter ovulationsstimulering kan ovariellt hyperstimuleringssyndrom uppträda. Detta är en risk som föreligger vid ovulationsstimulering med gonadotropiner.
Lutealfasstöd bör ges i enlighet med den praxis som tillämpas vid fertilitetskliniken.
Hittills föreligger begränsad erfarenhet av behandling med CETROTIDE vid upprepad ovulationsstimulering. Därför skall CETROTIDE tillsvidare endast ges vid upprepade cykler efter noggrann utvärdering av risker och fördelar.

Interactions

In vitro undersökningar har visat att det inte är sannolikt med interaktioner med läkemedel som metaboliseras av cytokrom P450 eller via glukuronidering eller konjugering på annat sätt. Emellertid kan interaktioner med vanligen använda läkemedel inte helt uteslutas.

Adverse Reactions

Den vanligaste biverkan är lindrig och övergående reaktion vid injektionsstället. I kliniska prövningar var frekvensen 9,4% efter upprepade injektioner av 0,25 mg cetrorelix. Ovariellt hyperstimuleringssyndrom kan uppträda vid behandling med gonadotropiner och är en risk som föreligger vid all ovulationsstimulering.

- Vanliga (>1/100) - Allmänna: Huvudvärk. GI: Illamående. Hud: Erytem, klåda och svullnad vid injektionsstället. Urogenital.: Ovariellt hyperstimuleringssyndrom.


- Sällsynta (< 1/1000) - Allmänna: Överkänslighetsreaktioner, inklusive reaktioner av anafylaktisk karaktär.

Manufacturer

Serono Nordic AB
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇Cetrotide, Injektionssubstans I.. 下一篇Cetrotide, Injektionssubstans I..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位