设为首页 加入收藏

TOP

Semglee 100 jednotiek/ml sol inj 300 jednotiek(náplň skl.v pere)5x3ml(15ml)
2020-06-13 13:58:34 来源: 作者: 【 】 浏览:821次 评论:0
Semglee 100 jednotiek/ml sol inj 300 jednotiek(náplň skl.v pere)5x3ml(15ml)
Názov produktu podľa ŠÚKL 
Semglee 100 jednotiek/ml injekčný roztok v naplnenom pere sol inj 5x3 ml/300 jednotiek (náplň skl. v pere)
Aplikačná forma SOL INJ - Injekčný roztok
Výrobca McDermott Laboratories Ltd T/A (IRL)
Držiteľ rozhodnutia Mylan S.A.S (FRA)
Popis a určenie
Liek obsahuje inzulín glargín.Je to modifikovaný inzulín, veľmi podobný ľudskému inzulínu.Inzulín glargín ma dlhodobý a stabilný účinok na zníženie hladiny cukru v krvi.
Liek sa používa na liečbu cukrovky (diabetes mellitus) u dospelých, dospievajúcich a detí vo veku 2 rokov a starších.
Dávkovanie a dávkovacie schémy
Liek sa má podávať jedenkrát denne, kedykoľvek počas dňa, ale každý deň v tom istom čase.
Naplnené pero dodáva inzulín v prírastkoch o 1 jednotku až do maximálne 80 jednotiek v jednotlivej dávke.Dávkovacia schéma (dávka a čas podávania) sa musí prispôsobiť individuálne.
Pacientom s diabetes mellitus 2. typu sa môže podávať liek spolu s perorálnymi antidiabetikami.
Účinnosť tohto lieku je daná v jednotkách. Tieto jednotky sú špecifické len pre inzulín glargín a nie sú rovnaké ako IU alebo jednotky, ktoré sa používajú na vyjadrenie účinnosti iných inzulínových analógov (pozri SPC, časť 5.1).
Prechod z iných inzulínov na uvedený liek:
Zmena liečebného režimu zo strednodobo alebo dlhodobo pôsobiaceho inzulínu si môže vyžiadať zmenu dávky bazálneho inzulínu a úpravu sprievodnej antidiabetickej liečby.
Pacienti, ktorí menia režim bazálneho inzulínu z NPH dvakrát denne na režim s inzulín glargínom jedenkrát denne, musia v prvých týždňoch liečby znížiť dennú dávku bazálneho inzulínu o 20-30 %, aby sa znížilo riziko nočnej alebo skorej rannej hypoglykémie.
Pri prechode z inzulínu glargín 300 jednotiek/ml na 100 jednotiek/ml je potrebné znížiť dávku približne o 20%, aby sa zmenšilo riziko hypoglykémie.
Toto zníženie dávky počas prvých týždňov sa má aspoň čiastočne kompenzovať zvýšením prandiálneho inzulínu, po uplynutí tohto času sa režim má individuálne upraviť.
Spôsob použitia
Injekčný roztok sa podáva subkutánne. Nemá sa podávať intravenózne. Pred každou injekciou je nutné skontrolovať označenie na inzulíne, aby sa zabránilo zámene inzulínu glargínu za iné inzulíny. Injekčný roztok sa môže použiť, len ak je číry, bezfarebný, bez viditeľných tuhých častíc a len ak má konzistenciu podobnú vode.
Miesta podania injekcie sa musia v rámci danej oblasti meniť po každom podaní. Po podaní do brušnej steny, deltového svalu alebo do stehna nie sú klinicky významné rozdiely v hladinách glukózy alebo inzulínu v sére.
Prázdne perá nesmú byť opätovne použité a musia byť náležite zlikvidované. Aby sa zabránilo možným prenosným ochoreniam, to isté pero smie používať len jeden pacient.
Pred použitím naplneného pera si musí pacient dôkladne prečítať návod na používanie v písomnej informácii pre používateľa.
Injekčný roztok sa nesmie miešať so žiadnym iným inzulínom ani riediť.
Upozornenie
Použitie lieku počas tehotenstva zváži lekár.
Nie je známe, či sa inzulín glargín vylučuje do materského mlieka. Nepredpokladajú sa žiadne metabolické účinky požitého inzulín glargínu na dojčeného novorodenca/dieťa.
U detí do 2 rokov bezpečnosť a účinnosť lieku nebola stanovená.
U starších pacientov, pacientov so zhoršenou funkciou obličiek alebo pečene môžu byť nároky na inzulín znížené.
Počas liečby sa môže vyskytnúť hypoglykémia. Vyžaduje sa mimoriadna opatrnosť a intenzívne monitorovanie hladiny glukózy v krvi.
Následkom hypoglykémie alebo hyperglykémie, alebo ako dôsledok zhoršenia zraku, môže byť zhoršená schopnosť sústrediť sa a reagovať, čo môže predstavovať riziko pri vedení vozidiel alebo obsluhe strojov.
Je potrebné vyhnúť sa konzumácii alkoholu a užívaniu liekov obsahujúcich alkohol.
Počas liečby je potrebné dodržiavať diétne a režimové opatrenia.
Pred prvým použitím sa liek uchováva v chladničke pri teplote 2-8 °C (neuchovávať v mrazničke). Po prvom použití pera sa liek môže uchovávať maximálne 4 týždne pri teplote neprevyšujúcej 30 °C tak, aby nebol vystavený priamemu teplu ani priamemu svetlu. Perá, ktoré sa používajú, sa nesmú uchovávať v chladničke. 
以下是“全球医药”详细资料
Tags: 责任编辑:admin
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇没有了 下一篇Rapibloc 300 mg prášok na..

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位